Ν.Δ.: Αλλαξε ο Μανωλιός…

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ κακό για το τίποτα… Με Σαίξπηρ σχολίαζαν από την Πειραιώς τις ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα, η σύνθεση του οποίου απλώς επιβεβαίωσε και επισήμως για τη Ν.Δ. ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για εκλογές. «Τόση αναμονή, τόσος ντόρος, τόση αναστάτωση για να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς», ήταν το επίσημο σχόλιο της Πειραιώς διά στόματος Μαρίας Σπυράκη, η οποία τόνισε ότι «ευτυχώς» δεν αργεί «ο μόνος πραγματικός ανασχηματισμός» που είναι οι εκλογές, προκειμένου, όπως είπε, «να δείξουν οι πολίτες στον κ. Τσίπρα τον δρόμο από το Μαξίμου στην Κουμουνδούρου».

Για «ανάσυρση πολιτικών από τα αζήτητα» μιλούσαν πηγές της Πειραιώς σε σχέση με τα «ανοίγματα» του πρωθυπουργού, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητος ο «στενός εναγκαλισμός» των κ. Τσίπρα και Καμμένου που απέδειξε ακόμη ένας ανασχηματισμός. Αυτός, βέβαια, μένει να κριθεί στη συμφωνία των Πρεσπών και των ενδεχόμενων εξελίξεων που θα δρομολογήσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια. Νωρίτερα χθες και ενόψει του επικείμενου ανασχηματισμού, πηγές της Πειραιώς σχολίαζαν, με αφορμή τις κυβερνητικές διαρροές περί της δημιουργίας υπ. Επενδύσεων και Καιτονομίας, ότι «ύστερα από 3,5 χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης» ο Αλ. Τσίπρας θα έπρεπε να ιδρύσει «ΥΚΑΣΙΑ». Δηλαδή, «Υπουργείο Καταπολέμησης της Συριζαϊκής Ιδεοληψίας και Ανικανότητας», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, θυμίζοντας ότι μόλις προχθές συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ παρεμπόδισαν επενδυτή να επισκεφθεί τα ΕΛΠΕ έστω για να δει τους χώρους τους. Στην Πειραιώς έλεγαν ήδη όλο το προηγούμενο διάστημα ότι δεν έχει σημασία ποιος κάθεται στις καρέκλες του υπουργικού συμβουλίου μιας κυβέρνησης που βρίσκεται «σε αποδρομή». Και υπογράμμιζαν ότι οι πολίτες δεν έχουν πλέον να περιμένουν κάτι από τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του και ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι «να προκηρύξουν εκλογές και να φύγουν». Ο ανασχηματισμός, εξάλλου, δεν αλλάζει τον προγραμματισμό της Πειραιώς, ούτε αυτόν των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε ακόμη μία μονοεδρική, τα Γρεβενά.

Την υπουργοποίηση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου σχολίασε μέσω Τwitter ο Αδ. Γεωργιάδης, αναρτώντας πίνακα με βάση τον οποίο το μεγαλύτερο μέρος της «μαύρης τρύπας» στα οικονομικά του ΚΕΕΛΠΝΟ (ύψους 89 εκατ. ευρώ) εντοπίζεται επί των ημερών της (44 εκατ. ευρώ) στο υπ. Υγείας. Η υπουργοποίησή της, πάντως, δεν αποκλείεται να προκαλέσει και την κλήση της από τη Ν.Δ. στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Σκληρή ήταν και η ανακοίνωση της Πειραιώς για τη νέα εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο ΥΠΕΞ, καθώς η Ν.Δ. μίλησε για «οργανωμένη συμμορία που εξευτελίζει καθημερινά τη χώρα», ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να κρατά ψηλά το θέμα των αθρόων αποφυλακίσεων κρατουμένων λόγω των νομοθετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «γκρίζες αποφυλακίσεις». Χθες, ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Ν. Παναγιωτόπουλος και Κ. Καραγκούνης, κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης. Σε αυτήν ζητούν συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσες υφ’ όρον απολύσεις έχουν λάβει χώρα μετά την τροποποίηση του άρθρου 110Α Π.Κ. με το Ν. 4322/2015 και των τροποποιήσεων αυτού που ψήφισε η κυβέρνηση, αλλά και για το πόσες βεβαιώσεις του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) έχουν χρησιμοποιηθεί για την αποφυλάκιση βαρυποινιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή