Μητσοτάκης για ανασχηματισμό: Παραμένουν στις καρέκλες τους οι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας

Μητσοτάκης για ανασχηματισμό: Παραμένουν στις καρέκλες τους οι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας

4' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης δεν άλλαξε καθόλου» σχολίασε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον ανασχηματισμό κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα Γρεβενά όπου βρίσκεται.

«Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για τον ανασχηματισμό σε επίπεδο προσώπων. Νομίζω ότι όλοι κρίνονται για τις επιλογές τους» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Θα πω μόνο ότι ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης δεν άλλαξε καθόλου. Το βασικό είναι ότι αυτοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας σήμερα, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την οικονομία, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την άμυνα εξακολουθούν να βρίσκονται στις καρέκλες τους, προφανώς αμετακίνητοι».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός θα αγκαλιάσει την ατζέντα της ΝΔ, την ατζέντα «μιας τολμηρής αλλαγής» στις επόμενες εκλογές, ενώ επέκρινε ως «διχαστικό» το λόγο του πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να μιλά «για το μέλλον», για «ενότητα» και για «δυναμική επενδυτική επανεκκίνηση» της χώρας. «Εγώ θα επιμένω, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να μιλάω για το μέλλον, να μιλάω για ενότητα, να μιλάω για την μεγάλη ανάγκη που έχει αυτός ο τόπος να κάνει μια δυναμική επενδυτική επανεκκίνηση. Αυτά πρεσβεύει η ΝΔ, αυτά πρεσβεύω προσωπικά εγώ και πιστεύω αυτήν την ατζέντα, μιας τολμηρής αλλαγής θα την αγκαλιάσει ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές» σημείωσε και προσέθεσε: «Το ζητούμενο είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Η κυβέρνηση αυτή έχει ήδη ολοκληρώσει πρακτικά τη θητεία της, δεν έχει τίποτε άλλο να προσφέρει σε αυτό τον τόπο, έχει κάνει ήδη πάρα πολύ μεγάλη ζημιά και όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερο θα είναι για τον τόπο, όποτε είναι αυτές».

Ερωτηθείς εάν διαβλέπει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τη μονοεδρική των Γρεβενών, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι ο στρατηγικός στόχος της ΝΔ «είναι να κερδίσουμε όλες τις μονοεδρικές» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει την μονοεδρική των Γρεβενών. «Το ζητούμενο όμως δεν είναι απλά να κερδηθεί η μονοεδρική των Γρεβενών, το ζητούμενο είναι την επόμενη μέρα να σκύψουμε με το τοπικό προσωπικό, σε συνεννόηση πάντα με την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, πάνω στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής». Σημείωσε ότι και για τις περιφερειακές εκλογές ο στόχος της ΝΔ είναι να κερδηθούν όλες οι περιφέρειες. Μίλησε επίσης για τις σημαντικές «αλλά εν πολλοίς αναξιοποίητες δυνατότητες» της περιοχής.

Κατά τη συνάντηση του πρόεδρου της ΝΔ με τον δήμαρχο Γρεβενών στο δημαρχείο, σε ερώτηση για το χρόνο που πιστεύει ότι απομένει ως τις επόμενες εκλογές ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Όσο λιγότερος (ο χρόνος) τόσο το καλύτερο. Αλλά εμείς είμαστε αθλητές και σπριντ και μαραθώνιου. Οπότε θα είναι είμαστε έτοιμοι όποτε και να γίνουν εκλογές».

Μητσοτάκης για ανασχηματισμό: Παραμένουν στις καρέκλες τους οι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας-1
Μητσοτάκης για ανασχηματισμό: Παραμένουν στις καρέκλες τους οι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας-2

Νωρίτερα, μιλώντας στη Δεσκάτη Γρεβενών σε συγκέντρωση αγροτών και πολιτών ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόθεση της ΝΔ να προωθήσει μια γενναία ασφαλιστική και φορολογική πολιτική για τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι ως κυβέρνηση θα προχωρήσει στην καθιέρωση φορολογικού συντελεστή 9% για τα εισοδήματα μέχρι εισοδήματα 10.000 ευρώ και προανήγγειλε τη δημιουργία νέου ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο θα αναλύσει λεπτομερώς κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην ΔΕΘ.

Όπως ανέφερε «η ασφαλιστική επιβάρυνση είναι σήμερα τέτοια, που δημιουργεί αντικίνητρο στην εργασία, και για τη ΝΔ μια γενναία φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση αποτελεί τον πυλώνα της οικονομικής πολιτικής».

Για την ελληνική περιφέρεια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι Έλληνες αξίζουν ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για να φτιάξουν τη ζωή τους, όπου και εάν βρίσκονται, είτε στα αστικά κέντρα είτε στις κωμοπόλεις της χώρας. «Δεν υπάρχουν δυο Ελλάδες του αύριο. Το ίδιο μπροστά μπορούν να πάνε οι ορεινές, με τις αστικές περιοχές. Ο κάθε τόπος μπορεί να αξιοποιήσει τα δικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαντώντας στην επισήμανση του δημάρχου Δεσκάτης, Δημήτρη Καραστέργιου, ότι οι κτηνοτρόφοι λαμβάνουν τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας 15ετίας στο γάλα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το πρόβλημα με τις τιμές του γάλακτος, από τις παράνομες ελληνοποιήσεις που γίνονται αθρόα, θα σταματήσει να υπάρχει. «Θα σταματήσουμε τις παράνομες ελληνοποιησεις που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό και πιέζουν αφόρητα την ελληνική γαλακτοπαραγωγή και τις τιμές των παραγωγών μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να μιλήσουμε για την Ελλάδα του μέλλοντος. Ταλαιπωρηθήκαμε αυτά τα οκτώ χρόνια και ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, θα είχαμε βγει από την κρίση το 2014 και θα είχαμε αποφύγει αυτό το αχρείαστο, άτυπα λεγόμενο, τέταρτο μνημόνιο (…) Όσο η κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση, στο διχασμό και στο χθες, τόσο εγώ θα μιλώ για το αύριο και για το σχέδιο μου για την επόμενη μέρα.

Να ζητάτε από τα κόμματα να σας λένε το σχέδιο τους. Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο θα ακούγεται το σχέδιο μας. Αξίζουμε καλύτερα, δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση. Πρέπει να πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας. Σας ζητώ να με εμπιστευτείτε, να με εμπιστευτείτε, να πάμε ενωμένοι την Ελλάδα μπροστά», είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μίλησε, τέλος, για τη σιγουριά που νιώθει ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες θα εμπιστευθούν τη ΝΔ, «ώστε να οδηγήσουμε την χώρα σε ασφαλές λιμάνι».

Ο δήμαρχος Δεσκάτης, Δημήτρης Καραστέργιος, δώρισε στον κ. Μητσοτάκη μια χρυσοκέντητη εικόνα από δύο τοπικά εργαστήρια της περιοχής, καθώς και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

Ακούγοντας από τον Δήμαρχο της Δεσκάτης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως στο δικό του σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο κανείς δεν θα μείνει πίσω».

Τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευσαν στην πόλη των Γρεβενών ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης (Φλώρινας), Μαρία Αντωνίου (Καστοριάς), Μάξιμος Χαρακόπουλος (Λάρισας), Γιώργος Κασαπίδης (Κοζάνης), ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή