Χωρίς αιχμές από Κοντονή η αλλαγή σκυτάλης στο Δικαιοσύνης

Χωρίς αιχμές από Κοντονή η αλλαγή σκυτάλης στο Δικαιοσύνης

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς αιχμές για την αποχώρησή του από την κυβέρνηση και με ευχαριστίες προς τον πρωθυπουργό, εξαπολύοντας επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Σταύρος Κοντονής αποχαιρέτησε το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ ο νέος υπουργός Μιχάλης Καλογήρου έθεσε τις άμεσες προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου τονίζοντας, ότι μεταξύ άλλων είναι η βελτίωση της καθημερινότητας δικηγόρων, δικαστών και άλλων παραγόντων της δικαιοσύνης, η στήριξη του μεγάλου έργου της συνταγματικής αναθεώρησης και βεβαίως η επιτάχυνση της δικαιοσύνης και η βελτίωση της απόδοσής της.

«Δικαιοσύνη και πολιτική εξουσία, τόνισε ο νέος υπουργός, πρέπει να βρίσκονται  στην ίδια πλευρά της μάχης έναντι στους εχθρούς του δημοσίου συμφέροντος» και έκλεισε την σύντομη παρέμβασή του με τη φράση «Το δίκαιο είναι να αποφεύγεται η φιλονικία  απέναντι στην επιείκεια  και η απόκτηση δύναμης απέναντι στο γενικό καλό».

Αναφερόμενος στη θητεία του επί δύο και πλέον χρόνια ο απερχόμενος υπουργός, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «που του έδωσε τη δυνατότητα να ασκήσει δύσκολα και κρίσιμα καθήκοντα» και αναφερόμενος στους δικαστικούς λειτουργούς τόνισε «ότι η συντριπτική πλειοψηφία, όχι όλοι, εκτελούν τα καθήκοντά τους με εργατικότητα και εντιμότητα» ενώ επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δίνει όλα αυτά τα χρόνια μια μεγάλη μάχη απέναντι σε ένα σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς που συνέδραμε για να πέσει η χώρα στα βράχια, στόχος μας είναι να μην επανέλθει αυτό το σύστημα, το σύστημα με τον κ. Μητσοτάκη με τη Νέα Δεξιά, που δομείται από τον ίδιο και ακροδεξιά στοιχεία, για να μην γυρίσει η Ελλάδα πίσω. Αυτήν την προσπάθεια θα την εκτιμήσει ο ελληνικός λαός».

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ .Παπαγγελόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Κοντονή, αναφέρθηκε στην ευφυΐα και στη γνώση των θεμάτων για τον νέο υπουργό δηλώνοντας ότι θα παραμείνει «ρομαντικός, σφοδρός  πολέμιος κάθε λογικής που οδηγεί σε συστημικές παγίδες».

Κατά την παράδοση παραλαβή στο υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν παρόντες και οι γενικοί γραμματείς, υπηρεσιακοί παράγοντες και η επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού επίτιμος πρόεδρος του ΑΠ Βασιλική Θάνου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή