Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ το θέμα των παιδικών σταθμών

Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ το θέμα των παιδικών σταθμών

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς για τα παιδιά που μένουν εκτός παιδικών σταθμών κατέθεσε η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως.

«Χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών: είναι άδικο και το κάνετε πράξη» τονίζει η κ. Κεραμέως ενώ στην ερώτησή της επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

«Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, κ. Δημήτρη Καρέλα, φέτος, περίπου 35.000 παιδιά δεν έχουν θέση σε παιδικούς σταθμούς. Για άλλη μια χρονιά, παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες συλλήβδην της Κυβέρνησης ότι κανένα παιδί δε θα μείνει χωρίς θέση σε παιδικό σταθμό, όχι μόνο παραμένουν παιδιά εκτός σταθμών, αλλά ο αριθμός τους είναι κατά πολύ μεγαλύτερος σε σύγκριση με πέρυσι».

Ολόκληρη η ερώτηση:

«Προς τους Υπουργούς:

• Εσωτερικών, κ. Αλέξη Χαρίτση

• Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Έφη Αχτσιόγλου

Θέμα: «Χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών: είναι άδικο και το κάνετε πράξη»

Αθήνα, 31 Αυγούστου 2018

Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, κ. Δημήτρη Καρέλα, φέτος, περίπου 35.000 παιδιά δεν έχουν θέση σε παιδικούς σταθμούς. Για άλλη μια χρονιά, παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες συλλήβδην της Κυβέρνησης ότι κανένα παιδί δε θα μείνει χωρίς θέση σε παιδικό σταθμό, όχι μόνο παραμένουν παιδιά εκτός σταθμών, αλλά ο αριθμός τους είναι κατά πολύ μεγαλύτερος σε σύγκριση με πέρυσι.

Κατόπιν των ανωτέρω, και ενώ πλησιάζουμε στην έναρξη του νέου σχολικού έτους, ερωτάσθε:

1. Πόσα παιδιά θα βρεθούν φέτος εκτός παιδικών σταθμών;

2. Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το μείζον αυτό ζήτημα, το οποίο πλήττει ευθέως ιδιαιτέρως τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα;

3. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, η βούληση της Κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν 5.000 παιδικοί σταθμοί από τους 3.000 που υπάρχουν σήμερα. Πώς σκοπεύετε να υλοποιήσετε την εν λόγω δέσμευση και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος;

4. Πότε θα εκκινήσει η διαδικασία αναδιανομής των μη χρησιμοποιημένων vouchers;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Νίκη Κ. Κεραμέως, Επικρατείας»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή