Οταν το σημιτικό ΠΑΣΟΚ κάνει «τζιζ»

Οταν το σημιτικό ΠΑΣΟΚ κάνει «τζιζ»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα βιογραφικά της κ. Μυρσίνης Ζορμπά που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο (στο διαδικτυακό πολιτιστικό περιοδικό «Χρόνος» και στη «Βικιπαίδεια») μαθαίνουμε ότι «υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (2000-2004)», όχι όμως με ποιο κόμμα. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι στην Ευρωβουλή μπήκε με το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη. Γιατί δεν μνημονεύεται άραγε;

Σε κανένα βιογραφικό δεν αναφέρεται επίσης ότι το χρονικό διάστημα 2009-2015 διετέλεσε διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του κ. Σημίτη (υπόψη: κατά την «καυτή» περίοδο των πρώτων δύο μνημονίων). Σύμφωνα μάλιστα με την «Αυγή» (17 Νοεμβρίου 2015), απολύθηκε από εκεί: «Αποχώρησε από το γραφείο του Κώστα Σημίτη η Μυρσίνη Ζορμπά. Η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ εργαζόταν ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού. Ωστόσο, ο Κ. Σημίτης αποφάσισε να διακόψει την εργασιακή σχέση μαζί της. Ετσι δημοσιεύθηκε το σχετικό ΦΕΚ, όπου υπογραμμίζεται πως “απολύεται, από 31-10-2015, η Μυρσίνη Ζορμπά του Παναγιώτη, μετά την κατά νόμο πρόταση του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη (…) από τη θέση μετακλητού υπαλλήλου που κατέχει στο γραφείο του”».

Κάτι ακόμα που ίσως παρουσιάζει ενδιαφέρον: στην προδημοσίευση του βιβλίου της «Πολιτική του πολιτισμού» (εκδ. Πατάκη) στον «Χρόνο», τον Μάρτιο του 2014, απουσιάζει ήδη από το βιογραφικό της οποιαδήποτε αναφορά στο ΠΑΣΟΚ του κ. Σημίτη (σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και της Μελίνας Μερκούρη), μολονότι εργάζεται ακόμα σε αυτό και παρότι ένα χρόνο πριν, σε συνέντευξη που της πήρε η Μικέλα Χαρτουλάρη (Μάιος 2013), επίσης για τον «Χρόνο», η δημοσιογράφος αναφέρει κανονικά το μακροχρόνιο πέρασμα της κ. Ζορμπά από το εκσυγχρονιστικό, σημιτικό ΠΑΣΟΚ.

Επί των ημερών του Κ. Σημίτη, η κ. Ζορμπά επέδειξε σημαντικό έργο, όπως την ίδρυση και τη διεύθυνση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Το 2014 φαίνεται πως επέρχεται μια κάποια (ιδεολογική;) μεταστροφή της σημερινής υπουργού, η οποία μοιάζει στη συνέχεια σαν να αποκηρύσσει τον πρότερο πολιτικό βίο της. Είναι γνωστή η αποστροφή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προς όλα όσα πρέσβευαν και εκπροσωπούσαν οι κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή