Τσίπρας: Μετά τη λήξη των μνημονίων αρχίζουμε να παίρνουμε ανάσες (φωτογραφίες)

Τσίπρας: Μετά τη λήξη των μνημονίων αρχίζουμε να παίρνουμε ανάσες (φωτογραφίες)

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ένα ιστορικό χρέος δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το μεσημέρι από την Κάνδανο, τελευταίο σταθμό της επίσκεψής του στα Χανιά, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στο δημαρχείο της πόλης, «είναι ιστορικό χρέος απέναντι σε αυτούς που έφυγαν αλλά και απέναντι στις επόμενες γενιές. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε το πόρισμα για τις διεκδικήσεις, το οποίο θα έρθει μέχρι το τέλος του έτους στην Ολομέλεια της Βουλής για τις περαιτέρω κινήσεις μας με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε σύσκεψη στην ΤΟΜΥ Χανιών,  με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη, και του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, με εκπροσώπους των Τοπικών Μονάδων Υγείας αναφορικά με τη λειτουργία των δυο ΤΟΜΥ και του δεύτερου Κέντρου Υγείας Χανίων.

«Αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία μετά τη λήξη των μνημονίων είναι ότι αρχίζουμε να παίρνουμε ανάσες» ανέφερε ο πρωθυπουργός, μετά το πέρας της σύσκεψης.

 

«Θα έλεγα ότι είναι μία θεσμική τομή για την πρωτοβάθμια φροντίδα, είναι ένα στοίχημα αξιακού χαρακτήρα για μας, καθώς εδώ έρχονται κυρίως πολίτες που δεν έχουν οικονομική άνεση να επισκεφθούν ιδιωτικά ιατρεία»» τόνισε. Επίσης, μίλησε για τους πολίτες που δεν είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας και τώρα μπορούν να επισκεφτούν τις ΤΟΜΥ.

«Η πρωτοβάθμια φροντίδα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για μας, είναι ένα έργο σημαντικό και θέλουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να καλύψουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολιτών» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών απάντησε ότι θα πραγματοποιηθούν στην ώρα τους.

Τσίπρας: Μετά τη λήξη των μνημονίων αρχίζουμε να παίρνουμε ανάσες (φωτογραφίες)-1

Κατά την εισήγησή του το πρωί,  στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ο κ. Τσίπρας έκανε γνωστή την απόφασή του να ξεκινήσει από σήμερα και για όλο το φθινόπωρο σειρά από περιοδείες και συναντήσεις με φορείς ανά τη χώρα,

Τόνισε δε, πως κυβέρνηση και τοπικοί φορείς θα ελέγχουν από κοινού, «πώς προχωράει η υλοποίηση των έργων που από κοινού καταλήξαμε στα Αναπτυξιακά Περιφερειακά Συνέδρια».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία του θεσμού των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συνεδρίων, ο οποίος, όπως είπε, «μάς δείχνει τον τρόπο να συζητήσουμε και να καταλήξουμε για κάθε τόπο ξεχωριστά».

Ο Αλέξης Τσίπρας παρατήρησε επίσης πως εκείνο που έχει μεγάλη αξία είναι να καταγραφεί η ταχύτητα υλοποίησης των έργων και να αντιμετωπισθούν προβλήματα γραφειοκρατίας, έτσι ώστε να προκύψουν θετικά οφέλη για κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά.

«Γνωρίζω ότι για την Περιφέρεια Κρήτης έχουν δρομολογηθεί αυτά τα τρία χρόνια πιστώσεις ικανοποιητικές και καλύτερες σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο σημασία δεν έχει μόνο η δρομολόγηση αλλά και το να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικές δυσκολίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση σημαντικών έργων συνολικά για την περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε επίσης πως ειδικά για την πόλη των Χανίων αλλά για τον νομό εκτός από σημαντικά έργα, «εμείς θέλουμε να τρέξουν πιο γρήγορα τα έργα για την πόλη όπως η μεταφορά του στρατοπέδου» τόνισε.

Τέλος, τόνισε πως θα εξετάσει με τον περιφερειάρχη το θέμα του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης, αλλά και το ζήτημα του αεροδρομίου στο Καστέλι.

Τσίπρας: Μετά τη λήξη των μνημονίων αρχίζουμε να παίρνουμε ανάσες (φωτογραφίες)-2

 

Τσίπρας: Μετά τη λήξη των μνημονίων αρχίζουμε να παίρνουμε ανάσες (φωτογραφίες)-3

Πριν από την άφιξη του κ. Τσίπρα στα Χανιά, όως αναφέρει το ekrit.gr, επικράτησε ένταση έξω από τα γραφεία της αντιπεριφέρειας Χανίων, καθώς αστυνομικοί απομάκρυναν δύο άτομα τα οποία με μία ελληνική σημαία και ένα πλακάτ με τη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα και τη λέξη «Ανεπιθύμητος», διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία του πρωθυπουργού, στα Χανιά.

Τσίπρας: Μετά τη λήξη των μνημονίων αρχίζουμε να παίρνουμε ανάσες (φωτογραφίες)-4

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή