Επικοινωνιακή παράσταση, λένε τα κόμματα

Επικοινωνιακή παράσταση, λένε τα κόμματα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως επικοινωνιακό τέχνασμα ανέγνωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι, με τη Ν.Δ. να κατηγορεί τον κ. Αλέξη Τσίπρα ότι επισκέφθηκε την περιοχή «όχι για να ζητήσει συγγνώμη για την ανικανότητα της κυβέρνησής του, που οδήγησε σε 98 νεκρούς και στην ερήμωση της περιοχής. Αλλά για να κρύψει και πάλι τις ευθύνες του σε ακόμη μία θλιβερή επικοινωνιακή παράσταση, ανάλογη εκείνης της τραγικής νύχτας».

Το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας το ερώτημα του πρωθυπουργού προς τους κατοίκους αναφορικά με το «τι έχει γίνει», τόνισε σε ανακοίνωσή του: «Ας φροντίσουν οι υπουργοί του να τον ενημερώσουν και, επιτέλους, να κάνουν πράξη αυτά που πρέπει». Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα και αν επιστρατεύσει ο κ. Τσίπρας, οι ευθύνες της κυβέρνησής του για την τραγωδία στο Μάτι με τους 98 νεκρούς δεν θα παραγραφούν. Οπως και ο απίστευτος κυνισμός που επέδειξε στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος». Την ίδια στιγμή, βουλευτές της ΔΗΣΥ, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους συναρμόδιους υπουργούς στη Βουλή, καταγγέλλουν σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή οικονομικών ενισχύσεων στους πυρόπληκτους.

Σε οξείς τόνους σχολίασε την επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι και το ΚΚΕ: «Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του και η περιφερειάρχης Αττικής ξέρουν πάρα πολύ καλά ποια είναι τα προβλήματα των πληγέντων. Αντί, λοιπόν, για στημένες επισκέψεις κι ανέξοδες υποσχέσεις, ας ασχοληθούν να δώσουν λύση στα επείγοντα προβλήματα των κατοίκων για πλήρη αποκατάσταση, απορρύπανση της περιοχής, σίτιση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που παραμένουν, μέχρι σήμερα, ουσιαστικά ανικανοποίητα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Περισσού.

«Γενικός συντονιστής»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε μέσω Τwitter τον ορισμό γενικού συντονιστή για το Μάτι, αναφέροντας ότι η γραφειοκρατία και η ασυνεννοησία των υπουργών εμποδίζουν την περιοχή να ξαναζήσει.

«Μια πολιτεία σοβαρή δεν κάνει σόου, αλλά πράξεις. Αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι τα πάντα υπόκεινται στην προπαγάνδα, θα λάβει από τον λαό την απάντηση πολύ σύντομα», σχολίασε η Ενωση Κεντρώων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή