Ν.Δ.: Είναι αναξιόπιστοι

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παραδοχή της νέας υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης (σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ) ότι ουδέποτε εργάστηκε ως καθαρίστρια, διότι, παρόλο που προσλήφθηκε στον τομέα καθαριότητας, εντέλει εργάστηκε στο περίπτερο τουρισμού του δήμου, ήταν μόνο η αφορμή για να μιλήσει η Πειραιώς για «καλοστημένη απάτη», βάζοντάς τη στο κάδρο της συνολικής αναξιοπιστίας της κυβέρνησης, μία ημέρα αφότου, ενόψει της αποψινής ομιλίας του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο, η Ν.Δ. απαρίθμησε τα «ψέματα του κ. Τσίπρα».

«Η κ. Νοτοπούλου αποκάλυψε μια καλοστημένη απάτη στην οποία μετείχε και η ίδια. Παραδέχθηκε ότι τρύπωσε στον Δήμο Θεσσαλονίκης ως συμβασιούχος καθαρίστρια, αλλά δεν έκανε ποτέ αυτή τη δουλειά, καθώς είχε συμφωνήσει από πριν να βολευτεί σε θέση γραφείου», σημείωσε χθες η Πειραιώς διά στόματος του αναπληρωτή εκπροσώπου Νίκου Ρωμανού, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι «προφανώς» μια εργαζόμενη στην καθαριότητα μπορεί να γίνει υπουργός, «όπως και κάθε νέος άνθρωπος που κρίνει ο πρωθυπουργός ότι μπορεί να μετέχει στο υπουργικό συμβούλιο». Ο κανόνας αυτός, όμως, δεν συμπεριλαμβάνει την κ. Νοτοπούλου, λέει η Ν.Δ., επειδή «διέπραξε απάτη», καθώς «εκμεταλλεύθηκε τις ελλείψεις που υπάρχουν στην καθαριότητα για να μπει από το παράθυρο σε θέση γραφείου του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Η Πειραιώς εντάσσει το παράδειγμα στη συνολική αναξιοπιστία της κυβέρνησης και στη «συνήθη» ασυνέπεια μεταξύ λόγων και έργων, διάσταση που ήδη αναδεικνύει υπενθυμίζοντας «τα ψέματα του κ. Τσίπρα», με κυρίαρχο αυτό της εξόδου από τα μνημόνια, καθώς η ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος δεν βρίσκει τη χώρα κοντά στην πρόσβαση στις αγορές με λογικά επιτόκια. Πηγές της Πειραιώς έλεγαν ότι το Μαξίμου έχει «ασύλληπτο θράσος να ισχυρίζεται ότι η οικονομία υπεραποδίδει» και προσέθεταν πως «ζει εκτός τόπου και χρόνου». «Το μόνο που έχει διαρκή υπεραπόδοση είναι το θράσος τους να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, κάτι που πια εξοργίζει τους πολίτες», σημείωναν χαρακτηριστικά και σχολίαζαν ενόψει της αποψινής ομιλίας του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο ότι ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στον τόπο των εξαγγελιών «για να δώσει υποσχέσεις που ούτε κοστολόγησε ούτε και έχει πλέον καμιά δυνατότητα να υλοποιήσει». «Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Αργεντινή νούμερο δύο», σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης (ΣΚΑΪ), υπογραμμίζοντας ότι, «παρά τους διθυράμβους της κυβέρνησης, δεν έρχεται κανένας επενδυτής». Αναφερόμενος στη στάση της Ν.Δ., τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι – αν ξεπεράσουμε κάποια όρια, ο ίδιος ο κόσμος θα μας αποδοκιμάσει».

Περί Βίκτορ Ορμπαν

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιώργου Κύρτσου ότι δεν θεωρεί τον Βίκτορ Ορμπαν ακροδεξιό. «Εξελέγη ως ακροδεξιός και στην τρίτη του θητεία κυβερνά ως σκληρός δεξιός. Εχει κάποιες ακραίες απόψεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, αλλά δεν είναι όλες οι πολιτικές του ακραίες. Δεν πρέπει να τον χαρίσουμε στην άκρα Δεξιά», σημείωσε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. (ρ/σ «247»), προσθέτοντας ότι στόχος της Ν.Δ. στις εκλογές είναι «η αυτοδυναμία και ταυτόχρονα η διεύρυνση». Ο κ. Κύρτσος, ο οποίος θέλει να είναι ξανά ευρωβουλευτής, τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο ευρωψηφοδέλτιο, σημειώνοντας ότι αυτή θα ενισχύσει «την εσωτερική πολιτική διάσταση των ευρωεκλογών. «Το ζήτημα είναι να ηττηθεί ιδεολογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύω ότι ο Τσίπρας είναι ο σύμμαχός μας για να ηττηθεί αυτή η ηγεμονία. Ο Τσίπρας δεν είναι αριστερός, είναι τυχοδιώκτης», σημείωσε από την πλευρά του ο Aδωνις Γεωργιάδης (ρ/σ «Παραπολιτικά»).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή