Παράξενες συμπτώσεις για ένα κτίριο

Παράξενες συμπτώσεις για ένα κτίριο

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη είναι η αντίδραση του συλλόγου υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής στην επικείμενη μεταστέγαση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα  σε δύο κτίρια επί της λεωφόρου Κηφισίας 18 και 20 στο ύψος του Αμαρουσίου, από το κτίριο επί της λεωφόρου Μεσογείων 448 στην Αγία Παρασκευή, όπου στεγάζονταν την τελευταία δεκαετία. Οπως τονίζουν, πρόκειται για ένα ή μάλλον δύο ακατάλληλα κτίρια που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες της υπηρεσίας, δεν τηρούν τις αναγκαίες προδιαγραφές, ενώ αναφέρουν επίσης ότι δεν έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Από την πλευρά της η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει ως κύρια αιτία για τη μεταστέγαση την εξοικονόμηση πόρων εφόσον το μηνιαίο ενοίκιο για τα δύο κτίρια είναι στο 1/2 του ποσού που καταβαλλόταν. Τονίζει, επίσης, ότι έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες προσαρμογές, ώστε π.χ. να επιτρέπεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ. Ωστόσο, μια σειρά από παράξενες συμπτώσεις φανερώνουν την επιμονή της Περιφέρειας Αττικής με τα δύο συγκεκριμένα κτίρια, ακόμη από την περίοδο της διακήρυξης του δημόσιου διαγωνισμού.

«Με στόχο τη μείωση των ενοικίων και καθώς τα μισθωτήρια συμβόλαια είχαν λήξει, διεξήχθησαν από το 2015 και μετά δύο δημόσιοι και χρονοβόροι διαγωνισμοί για την αναζήτηση κτιρίου επί της λεωφόρου Κηφισίας από την Κατεχάκη μέχρι την Κηφισιά», αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής απαντώντας στις αιτιάσεις του Επιμορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραδείσου Αμαρουσίου, αλλά και των υπαλλήλων της Περιφέρειας που αντιδρούν. «Ο πρώτος διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος. Στον δεύτερο προέκυψε ως ανάδοχος μια σύμπραξη μικροϊδιοκτητών ορόφων, σε δύο δίδυμα κτίρια επί της λεωφόρου Κηφισίας 18 και 20, σε χώρους όπου από το 1980 και μέχρι πρότινος στεγάζονταν ιδιωτικές εταιρείες, τράπεζες κ.ά., με πολυάριθμο προσωπικό και μεγάλη επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας», τονίζει η Περιφέρεια, προσθέτοντας ότι «το μίσθωμα θα είναι 50% χαμηλότερο από το κτίριο στην Αγία Παρασκευή, με το Δημόσιο να εξοικονομεί περί τις 500.000 ευρώ τον χρόνο, κάθε χρόνο».

Ωστόσο στη «Διακήρυξη της Μειοδοτικής Δημοπρασίας Μίσθωσης Ακινήτου για τη στέγαση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών», που δημοσιεύτηκε στις 19/9/2016, προβλέπεται η δυνατότητα προσφοράς δύο ακινήτων αντί ενός, όμως σε ενιαία προσφορά και με συγκεκριμένες προδιαγραφές, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν έως και φωτογραφικές: α) τα δύο ακίνητα να ευρίσκονται σε απόσταση έως 750 μ. μεταξύ τους, σε διαδρομή βαδίσματος, β) το άθροισμα των επιφανειών τους να είναι τουλάχιστον 4.000 τετραγωνικά μέτρα.

Ο μειοδότης που επιλέχθηκε εκπροσωπούνταν από τον αντιδήμαρχο του Δήμου Αμαρουσίου που έχει υπό την εποπτεία του τα θέματα της Δ/νσης Υπηρεσίας Δόμησης, κ. Κωνσταντίνο Ρώτα. Επίσης, όσον αφορά το πιστοποιητικό πυροπροστασίας, επειδή τα κτίρια δεν διαθέτουν δύο εξόδους διαφυγής όπως ορίζει η νομοθεσία, ζητήθηκε από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία πιστοποιητικό κατά παρέκκλιση. Μάλιστα, αυτός που αιτείται το πιστοποιητικό –το οποίο τελικά δόθηκε στις 12/6 του 2018– δεν είναι η ιδιοκτήτρια του ακινήτου εταιρεία και μελλοντική εκμισθώτρια, αλλά οι ίδιες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή