Είδε Μοσκοβισί, Τσίμερ και Βέμπερ και Μπούλμαν ο Τσίπρας

Είδε Μοσκοβισί, Τσίμερ και Βέμπερ και Μπούλμαν ο Τσίπρας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά διμερών συναντήσεων είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Στρασβούργο, στο περιθώριο της ομιλίας του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μετά το πέρας της ομιλίας του ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, τον πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών, Ούντο Μπούλμαν, την επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς – Βόρειας Πράσινης Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε τις τεράστιες διαφορές μεταξύ της μνημονιακής επιτροπείας και της τρέχουσας επιτήρησης της δημοσιονομικής πορείας της χώρας, η οποία εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο με την εποπτεία που έχουν όλες οι χώρες που εξέρχονται από προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος.

Κατά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών -Σοσιαλδημοκρατών Ούντο Μπούλμαν, συμφωνήθηκε πως είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός κοινού μετώπου όλων των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στις νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές πολιτικές δυνάμεις στην ΕΕ, αναγνωρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο σε αυτό το μέτωπο.

Στη συνάντηση με την Γκάμπι Τσίμερ συζητήθηκε η προετοιμασία όλων των αριστερών πολιτικών δυνάμεων ενόψει των Ευρωεκλογών, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στα μέτρα κοινωνικής στήριξης που κατάφερε να λάβει η Ελλάδα την τελευταία τριετία ακόμη και εντός μνημονίου, με τον πρωθυπουργό να τονίζει πως τώρα πλέον οι βαθμοί δημοσιονομικής ελευθερίας επιτρέπουν ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες στήριξης του κοινωνικού κράτους.

Τέλος, κατά τη συνάντηση με τον Μάνφρεντ Βέμπερ ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις θέσεις στη διεκδίκηση του χρίσματος από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την Κομισιόν. Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του τόνισε πως η κρισιμότητα της συγκυρίας των ευρωεκλογών για την Ευρώπη καθιστά αναγκαία την ανάδειξη των διακριτών διαφορών μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή