Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα ψηφίσει τις κυρώσεις κατά της Ουγγαρίας

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα ψηφίσει τις κυρώσεις κατά της Ουγγαρίας

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ψήφιση για την ενεργοποίηση του άρθρου 7 της Συνθήκης για την ΕΕ κατά της Ουγγαρίας, λόγω των συνεχών παραβιάσεων των ευρωπαϊκών αξιών από την κυβέρνηση Όρμπαν θα στηρίξει η ΝΔ., στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζει πως η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχθεί συμβιβασμούς σε ό,τι αφορά τον πυρήνα των δημοκρατικών αξιών και αρχών.

«Η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει την έκθεση Sargentini που καλεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ενεργοποιήσει την προβλεπόμενη διαδικασία κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας, σύμφωνα με το άρθρο 7 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν πρόκειται να δεχθούμε συμβιβασμούς σε ό,τι αφορά τον πυρήνα των δημοκρατικών αξιών και αρχών μας», σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ σε δήλωσή του.

Την ίδια ώρα πηγές της Πειραιώς διευκρίνιζαν πως η στάση της ΝΔ αποτελεί έμπρακτη και αποστομωτική  απάντηση στην επαναλαμβανόμενη κριτική που ασκεί στη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δήθεν ιδεολογική της ταύτιση με την εν λόγω κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή