ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να ηττηθούν

Στ. Θεοδωράκης: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να ηττηθούν

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει δημιουργήσει νέα προβλήματα πάνω στα παλιά και για αυτό πρέπει να ηττηθεί, είπε κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στην ΔΕΘ, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις επόμενες εκλογές. Στον νικητή των εκλογών θα παρουσιαστούμε με συγκεκριμένες πατριωτικές (και όχι κομματικές) θέσεις. Αν ο νικητής στηρίξει τις θέσεις αυτές εμείς θα είμαστε εκεί είτε για ψήφο εμπιστοσύνης είτε για συμμετοχή», τόνισε και συμπλήρωσε: «Θεωρούμε χρέος μας την αυτόνομη πορεία μας. Να σπάσουμε το εκκρεμές συντηρητικοί – λαϊκιστές, λαϊκιστές – συντηρητικοί». 

«Αν οι ΑΝΕΛ δεν στηρίξουν τη συμφωνία για το Σκοπιανό, είναι σαφές ότι δε θα υπάρχει κυβέρνηση και ότι η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ πρόσθεσε ότι « η Ελλάδα πρέπει να ηγηθεί της προσπάθειας των μικρών βαλκανικών χωρών στην πορεία τους προς την Ε.Ε. Αυτή είναι η θέση μας και αυτή είναι η πατριωτικά υπεύθυνη στάση». 

«Η Ελλάδα καταντάει μια χώρα συνταξιούχων, χωρίς μάλιστα να μπορεί να θρέψει τους συνταξιούχους της. 3 στους 4 Έλληνες κάτω των 35 ετών συζητούν να φύγουν», είπε εμφατικά. 

Ακόμη, σημείωσε ότι πρέπει «να κόψουμε τα άχρηστα τμήματα του δημοσίου. Να ελέγξουμε τις σπατάλες στις κρατικές προμήθειες. Να προστατεύουμε τον έντιμο και ικανό δημόσιο υπάλληλο, κόντρα στους κομματικούς εγκάθετους και την αναξιοκρατία».

«Ακόμη και σήμερα υπάρχουν παιδιά εκτός παιδικών σταθμών», είπε χαρακτηριστικά και σχολίασε  ότι «ο πρωθυπουργός, όμως, έχει γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Τοίχους δηλαδή, υπαλλήλους και φρουρούς».

Αναφερόμενος στην διοργάνωση της ΔΕΘ, είπε: «Θέλουμε μια άλλη ΔΕΘ, χωρίς μονολόγους,έωλες υποσχέσεις & συγκρούσεις στους δρόμους. Έχουμε προτείνει:να έρχονται την ίδια μέρα οι αρχηγοί στην πόλη,να αντιπαρατίθενται για την ανάπτυξη,την παραγωγή νέου πλούτου,την οικονομία. Όπως και στα μεγάλα φόρουμ του εξωτερικού». 

Ερωτηθείς για την ανεπιτυχή τελικώς συμπόρευση με το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε: «Δεν ήταν λάθος η ιδέα που οδήγησε στο ΚΙΝΑΛ. Ήταν λάθος η εκτίμησή μου ότι μπορούσαμε να συνυπάρξουμε όσοι δηλώνουμε εχθροί του λαϊκισμού και του συντηρητισμού. Τα σχέδια κάποιων ήταν άλλα: ήθελαν να στήσουν παλιά εικονίσματα και να επιστρέψουν σε λύσεις του παρελθόντος».