Αβραμόπουλος: Πρακτικά αδύνατη η δημιουργία hotspot στη Β. Αφρική

Αβραμόπουλος: Πρακτικά αδύνατη η δημιουργία hotspot στη Β. Αφρική

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας Χέρπμερτ Κίκλ προκάλεσαν σχόλια του Επιτρόπου Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλου για την προοπτική δημιουργίας κέντρων κράτησης μεταναστών στη Βόρειο Αφρική.

Ο Αυστριακός υπουργός ανέφερε ότι  η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαταλείπει πολύ γρήγορα την ιδέα δημιουργίας τέτοιων κέντρων στη Βόρεια Αφρική.

Το σχόλιο Κικλ έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου στη αυστριακή εφημερίδα Die Presse, όπου ο Έλληνας Επίτροπος σημειώνει ότι η ιδέα επιβράδυνσης των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη μέσω της δημιουργίας τέτοιων κέντρων κράτησης είναι «πρακτικώς αδύνατη».

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει επίσης ότι «καμία χώρα σε αυτή την πλευρά της Μεσογείου δεν έχει αποδεχθεί την καθιέρωση μίας τέτοιας πλατφόρμας μέχρι στιγμής».

Λιγο πριν από τη σημερινή συνάντηση του κ. Κικλ με τους Ευρωπαίους ομολόγους του και τον Δ. Αβραμόπουλο, ο αυστριακός υπουργός χαρακτήρισε «δυσοίωνο σημάδι» τα σχόλια του Επιτρόπου προσθέτοντας ότι το εκπεμπόμενο μήνυμα θα έπρεπε να είναι «ας προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε αυτό το δύσκολο έργο».

«Η ιδέα είναι μόλις δύο μηνών. Και ο Ευρωπαίος Επίτροπος απλά την εγκαταλείπει», σχολιάζει ο Κικλ.

Πηγή: AP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή