Καμία συμφωνία για τις συντάξεις

Καμία συμφωνία για τις συντάξεις

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαψεύδει υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή τις πληροφορίες που μετέφερε το τηλεγράφημα του ΑΠΕ περί συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και θεσμών για ακύρωση περικοπών στις συντάξεις.

Οπως είπε, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι αλήθεια αφού δεν αποφασίζεται τίποτα στην Αθήνα, δεν γίνεται διαπραγμάτευση, επομένως οι θεσμοί δεν θα μπορούσαν ούτε να συμφωνήσουν, ούτε να διαφωνήσουν.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι υπήρξε πρόοδος στις συζητήσεις με τους θεσμούς, που ολοκληρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Δικαιοσύνης, σε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Σε ό,τι αφορά το εάν το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα ενσωματώνει κομμένες συντάξεις ή όχι η ίδια πηγή είπε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αλλά πρόσθεσε ότι «τα καλά, καλύτερα είναι να αποφασίζονται πριν παρά μετά». 

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο δημοσιονομικό κόστος των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ το Σάββατο, καθώς και στη διαδικασία βάσει της οποίας θα προσδιοριστεί ο «δημοσιονομικός χώρος» από το υπερπλεόνασμα.

Συζήτησαν επίσης την πορεία των μεταρρυθμίσεων και τη διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή