Συνολάκης για ανάρτηση Πολάκη: Η εκφοβιστική συμπεριφορά δεν αρμόζει σε κανέναν πολιτικό

Συνολάκης για ανάρτηση Πολάκη: Η εκφοβιστική συμπεριφορά δεν αρμόζει σε κανέναν πολιτικό

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά μετά την επίθεση σε βάρος του από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλος Πολάκη, γνωστοποίησε χθες το βράδυ ο καθηγητής φυσικών καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνος Συνολάκης, κάνοντας μάλιστα λόγο για προσπάθεια στοχοποίησής του. 

Η διαδικτυακή επίθεση του κ. Πολάκη έγινε με αιχμή την παρουσίαση του πορίσματος της μελέτης που εκπόνησε ο διακεκριμένος καθηγητής μαζί με ακόμη πέντε επιστημονικούς συνεργάτες του για τη φονική πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική, βάσει της οποίας η απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής πεζή προς την ακτή θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί κατ’ ελάχιστο μέσα σε 57 λεπτά έπειτα από έγκαιρη ειδοποίηση.

«Πριν κάνετε μαθήματα σε άλλους για τη φωτιά κανονίστε να καθαρίσετε το στύλο της ΔΕΗ έξω απο το σπίτι σας», έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο  Facebook, όπου ανήρτησε φωτογραφίες από την οικία του καθηγητή, αναφέροντας και τη διεύθυνσή του. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Συνολάκης τόνισε ότι «αυτού του είδους οι απειλές η εκφοβιστική συμπεριφορά δεν αρμόζει σε κανέναν πολιτικό», ενώ πρόσθεσε ότι «ο κ. Πολάκης δεν έχει καταλάβει ότι δεν είμαι πολιτικός αλλά επιστήμονας».

Στη ανάρτησή του κ. Πολάκη αντέδρασε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Tύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός κάνοντας λόγο για «αριστερο-ακροδεξιό καθεστώς με πρακτικές και νοοτροπία υποκόσμου». Υπουργός δίνει στη δημοσιότητα τη διεύθυνση διεθνώς αναγνωρισμένου επιστήμονα που στοχοποιεί, επειδή τα επιστημονικά του συμπεράσματα επιβεβαιώνουν το αυτονόητο, γκρεμίζοντας την προπαγάνδα τους.», πρόσθεσε. 

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη μελέτη εκπονήθηκε ύστερα από αίτημα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή