ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΝΔ ζητάει την παραίτηση Μυλόπουλου -Με αφορμή τις αποκαλύψεις για το ΑΠΘ

Η ΝΔ ζητάει την παραίτηση Μυλόπουλου -Με αφορμή τις αποκαλύψεις για το ΑΠΘ

Την παραίτηση του Γιάννη Μυλόπουλου, προέδρου της Αττικό Μετρό, ζητάει η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τις αποκαλύψεις για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ας σημειωθεί, ότι ο εισαγγελέας ζήτησε την άσκηση ποινικών διώξεων για ακίνητο που απέκτησε το Πανεπιστήμιο και όπως επισημαίνει η ΝΔ ο κ. Μυλόπουλος, ως πρώην Πρύτανης του Α.Π.Θ. ο κ. Μυλόπουλος εμφανίζεται να μεθόδευσε την αγορά κτιρίου για το πανεπιστήμιο με καπέλο 9 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την αρχική αποτίμηση που είχε γίνει.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Μετά την αποκάλυψη για την πρωτόδικη καταδίκη του Προέδρου της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκη, και έτερος εκλεκτός του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται μπλεγμένος σε πολύ σοβαρή υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον κ. Γιάννη Μυλόπουλο, Πρόεδρο της Αττικό Μετρό και πρώην Πρόεδρο της ΕΡΤ3. Ο κ. Μυλόπουλος, ως πρώην Πρύτανης του Α.Π.Θ., εμφανίζεται να μεθόδευσε την αγορά κτιρίου για το πανεπιστήμιο με καπέλο 9 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την αρχική αποτίμηση που είχε γίνει.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αυτονόητο: έχει ο κ. Μυλόπουλος τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί  μέχρι τουλάχιστον να διαλευκανθεί αυτή η πολύ σοβαρή υπόθεση; Και αν δεν σκοπεύει να παραιτηθεί μόνος του, μήπως θα πρέπει να τον παραιτήσει ο κ. Σπίρτζης από την νευραλγική θέση στην οποία τον έχει τοποθετήσει; Αναμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση εντός της ημέρας».