«Μονοπώλιο» ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια τηλεόραση

«Μονοπώλιο» ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια τηλεόραση

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πρώτο λόγο στα τηλεοπτικά πάνελ των ιδιωτικών σταθμών, αλλά και της δημόσιας τηλεόρασης, είχε ο ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση πεπραγμένων του ΕΣΡ (2017), με ποσοστό 49,9% επί του συνολικού χρόνου των πολιτικών κομμάτων. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στην ΕΡΤ είχε το 61,2% του χρόνου στις πολιτικές συζητήσεις και στην καταγραφή της επικαιρότητας. Αντιθέτως, η παρουσία της Νέας Δημοκρατίας στη δημόσια τηλεόραση την προηγούμενη χρονιά ήταν μόλις στο 14,7%. Τη μικρότερη συμμετοχή είχε η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 2,8%, το ΚΚΕ και οι ΑΝΕΛ είχαν από 3,1% έκαστος, το Ποτάμι 2,5%, η Ενωση Κεντρώων 2,1%, η Χρυσή Αυγή 1% και τα υπόλοιπα κόμματα 0,9%.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΡΤ βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής εξαιτίας των προσβλητικών αναφορών στο πρόσωπο του πρόεδρου της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη στην εκπομπή «Δεύτερη ματιά». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εδώ και λίγες ημέρες αποσύρει τα στελέχη του από τη δημόσια τηλεόραση, ενώ το ΕΣΡ έχει ξεκινήσει έλεγχο επί του συνόλου των ενημερωτικών εκπομπών σε ραδιόφωνο και τηλεόραση για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Το 2017, στο σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε το 49,9% του χρόνου, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα 47%. Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. είχε το 26,2% του διαθέσιμου χρόνου, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,4%, οι ΑΝΕΛ 4,7%, το Ποτάμι 2,9%, το ΚΚΕ 2,6%, η Ενωση Κεντρώων 1,5%, η Χρυσή Αυγή 1,1% και τα υπόλοιπα κόμματα 1,8%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή