Προβληματίζουν τη Χαρ. Τρικούπη οι δημοσκοπήσεις

Προβληματίζουν τη Χαρ. Τρικούπη οι δημοσκοπήσεις

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβληματισμός επικρατεί στη Χαρ. Τρικούπη μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που ναι μεν η πλειονότητά τους δείχνει το ΚΙΝΑΛ τρίτο κόμμα, ωστόσο οι περισσότερες δεν αποτυπώνουν διψήφια ποσοστά και ως εκ τούτου μπορούν να ερμηνευθούν ως απώλεια της δυναμικής, μετά την υψηλή συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία του περασμένου Νοεμβρίου.

Για το θέμα των δημοσκοπήσεων έκανε νύξη, χθες, ο Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο «νέο κανάλι». Ο εκπρόσωπος του κόμματος, αφού κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. για πόλωση του πολιτικού σκηνικού, εξυπηρετώντας «ένα δίπολο με το οποίο επιχειρούν να συσπειρώσουν τη βάση τους», επισήμανε πως αυτή η τακτική αφήνει εκτός ένα πολύ μεγάλο κομμάτι πολιτών, στους οποίους επιδιώκει να απευθυνθεί το ΚΙΝΑΛ ως μία «ήρεμη δύναμη». Παράλληλα, από τον σχολιασμό του εκπροσώπου του κόμματος δεν πέρασε απαρατήρητο ότι σε πολλές δημοσκοπήσεις, η απάντηση «κανένας» για την καταλληλότητα του πρωθυπουργού προηγείται, γεγονός που ερμηνεύεται ως απόρριψη από πλευράς των πολιτών τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Ν.Δ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η κ. Γεννηματά θεωρεί πως ένα από τα βασικά μειονεκτήματα, το οποίο στην παρούσα φάση βάζει «δημοσκοπικό ταβάνι», είναι πως τα στελέχη του κόμματος δεν εκπέμπουν πάντα το ίδιο μήνυμα και σίγουρα όχι με τον ίδιο ζήλο, δημιουργώντας «σκιές» στο κεντρικό αφήγημα. Γι’ αυτό τον λόγο μία από τις βασικές προτεραιότητες το επόμενο διάστημα, είναι η περαιτέρω ενεργοποίηση στελεχών που μέχρι σήμερα ήταν στην οπισθοφυλακή, η εκπομπή θετικού μηνύματος, αλλά και η ομογενοποίηση του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Γεννηματά χαρακτηρίζει τις δημοσκοπήσεις ως ένα «εργαλείο» που αποτυπώνει τάσεις της στιγμής, προτρέποντας και τους συνεργάτες της να τις αντιμετωπίζουν ως τέτοιες. Στα θετικά που μετρούν στη Χαρ. Τρικούπη είναι το γεγονός πως η μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων, προέρχεται από ψηφοφόρους που το 2015 επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την παλιά εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ, η οποία δυνητικά μπορεί να επιστρέψει στο κόμμα.

Την ίδια ώρα, στη Χαρ. Τρικούπη, η ανακοίνωση της στήριξης της υποψηφιότητας Αρναουτάκη στην Περιφέρεια Κρήτης καταδεικνύει τη διάθεση του ΚΙΝΑΛ να αναχαιτίσει τις διαθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για εισοδισμό στην ευρύτερη Κεντροαριστερά. Το ίδιο αναμένεται να πράξει και για τον κ. Σγουρό που θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και για τον κ. Κατσιφάρα. Τέλος, στον απόηχο της επίσκεψης Γεννηματά στη Μόρια, στη Χαρ. Τρικούπη σηκώνουν ψηλά το θέμα της μετανάστευσης, σημειώνοντας πως «η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει με καταστάσεις σαν αυτές που επικρατούν στη Μόρια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή