Παραιτήθηκε ο γραμματέας ΑΝΕΛ Θύμιος Δρόσος

Παραιτήθηκε ο γραμματέας ΑΝΕΛ Θύμιος Δρόσος

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κραδασμών συνέχεια στους Ανεξάρτητους Ελληνες, ύστερα από ένα διάστημα, όπου η αιμορραγία στελεχών λόγω Πρεσπών είχε σταματήσει.

Χθες, ο γραμματέας του κόμματος Θύμιος Δρόσος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε την παραίτησή του από το κομματικό αξίωμα που κατείχε, χωρίς να διευκρινίζει τους λόγους της παραίτησης, επισημαίνοντας ωστόσο πως η επιστολή που εστάλη στον κ. Πάνο Καμμένο είναι στη διακριτική του ευχέρεια να δημοσιευθεί ή όχι.

Πολιτική απόχρωση

Λόγω της λακωνικής ανακοίνωσης, είναι δύσκολο να εξαχθεί πολιτικό συμπέρασμα. Η αποστροφή ωστόσο πως παραμένει προσηλωμένος «στις αρχές του κοινωνικού κέντρου» έχει σαφή πολιτική απόχρωση και αναπόφευκτα αφήνει παράθυρο ερμηνειών για πολιτικές διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος.

Τούτο επιβεβαιώθηκε και σε διαδικτυακό διάλογο μετά την παραίτηση, με τον κ. Δρόσο να αναφέρει πως οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί και δεν υπάρχει θέμα αναίρεσής τους.

Πάντως, η παραίτηση του κ. Δρόσου, ενός στελέχους που προέρχεται από τη μήτρα της Νέας Δημοκρατίας, λειτουργεί και ως τροχοπέδη στη δεδομένη προσπάθεια του κ. Πάνου Καμμένου να απευθυνθεί σε ένα πιο μετριοπαθές κοινό, με το οποίο ο πρώην γραμματέας του κόμματος ήταν σε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας, καθώς γνώριζε άριστα την ανθρωπογεωγραφία της ευρύτερης Κεντροδεξιάς.

Το 2010 άλλωστε είχε εκλεγεί πρώτος στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Οσον αφορά πιθανή μετακίνησή του σε άλλο φορέα, ο ίδιος άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον, σημειώνοντας πως παραμένει «ενεργός πολίτης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή