Σε εξέλιξη το γεύμα εργασίας Α. Τσίπρα – Γ. Ρος

Σε εξέλιξη το γεύμα εργασίας Α. Τσίπρα – Γ. Ρος

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το γεύμα εργασίας που παραθέτει ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τη συμμετοχή στελεχών αμερικανικών εταιρειών.

Στο γεύμα εργασίας, το οποίο διοργάνωσε ο Γουίλμπουρ Ρος, εκπροσωπούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ενέργειας, του εμπορίου, της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, της βιομηχανίας, της πληροφορικής.

Επίσης, στελέχη από τον κατασκευαστικό τομέα, τη βιομηχανία, καθώς επίσης και επενδυτικά funds και τράπεζες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετέχουν από την ελληνική πλευρά, μαζί με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη συνάντηση, του κ. Τσίπρα με τον κ. Ρος και τη συμμετοχή αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή ενδιαφέρονται να το κάνουν, είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη στο περιθώριο της ΔΕΘ.

Όπως έχουν επισημάνει κυβερνητικές πηγές, ήταν επιθυμία του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ να υπάρξει μια νέα συνάντηση κατά την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή