Aνοίγματα από το Ποτάμι ενόψει συνεδρίου

Aνοίγματα από το Ποτάμι ενόψει συνεδρίου

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο το 60% των συνέδρων θα είναι στελέχη του Ποταμιού, όπως αποφάσισε η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του κόμματος, ενόψει του συνεδρίου που προγραμματίζεται για τις αρχές Νοεμβρίου. Ενα 20% των συνέδρων θα προέρχεται από εκπροσώπους «κινήσεων και ομάδων του ευρύτερου χώρου» και το υπόλοιπο 20% θα είναι πολίτες που δεν είναι μέλη του Ποταμιού, αλλά θα ζητήσουν να λάβουν μέρος στο συνέδριο. Τα παραπάνω, που αποφασίστηκαν κατά την τελευταία συνάντηση στελεχών του Ποταμιού, τα οποία έχουν επωμιστεί την οργάνωση και προετοιμασία του συνεδρίου, αποτελούν και το απαύγασμα της κεντρικής φιλοσοφίας του Σταύρου Θεοδωράκη, ώστε να ενδυναμωθεί «ο ανοιχτός και αντιγραφειοκρατικός χαρακτήρας» του κινήματος και το συνέδριο να αποτελέσει πραγματικό «συνέδριο επανεκκίνησης» όπως επιθυμούν στη Σεβαστουπόλεως.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης κατά την ομιλία του προς τα στελέχη, έθεσε ως πρωταρχικό στόχο να απευθυνθεί το Ποτάμι σε εκείνους που «ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα», ζητώντας «να κλείσουμε τον δρόμο στους πολιτικούς που ξεγελούν τους πολίτες». Είναι πλέον προφανές πως στρατηγικός στόχος του κόμματος στον δρόμο προς τις εκλογές, είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών που εμφανίζονται ως «απογοητευμένοι». Στο προκείμενο δε, αναφέρθηκε ο κ. Θεοδωράκης και σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις. Συγκεκριμένα σημείωσε πως μόνο ένα 30% απαντά σε αυτές τις έρευνες. «Εμείς έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι πολλοί άνθρωποι που είναι απαυδισμένοι από τα κόμματα που κυβέρνησαν, αλλά και από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα έρθουν σε εμάς», κατέληξε. Προς επίρρωση, δε, της δυναμικής που μπορεί να έχει το Ποτάμι στις τάξεις των «απογοητευμένων» ανέφερε πως σε πρόσφατη έρευνα ανάμεσα στους Ελληνες που έφυγαν στο εξωτερικό, το Ποτάμι είναι τρίτο κόμμα. Οσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, αφού προεκλογικά έχει αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο συμπόρευσης με άλλο κόμμα, αποφασίστηκε πως όλα θα τεθούν στο επικείμενο συνέδριο.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο Σταύρος Θεοδωράκης ήδη από χθες έχει αναλάβει πρωτοβουλία να στείλει προσωπική επιστολή σε προσωπικότητες που ανήκουν στον ευρύτερο μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό χώρο, καλώντας τους να συμμετάσχουν στο επικείμενο συνέδριο, δημιουργώντας ένα μέτωπο «φιλελευθερισμού, κέντρου και προοδευτικού εκσυγχρονισμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή