ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενωση Κεντρώων: Θα ζητήσουμε ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

Ενωση Κεντρώων: Θα ζητήσουμε ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση η Ένωση Κεντρώων σχολιάζει το επικείμενο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ τονίζοντας πως θα ζητήσει ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και παραπομπή στη δικαιοσύνη εκείνων που έβαλαν την υπογραφή τους.

«Με το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στα Σκόπια, που σίγουρα θα υπερψηφιστεί το «Ναι», και με τις αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων που θα χρειαστούν το μέγιστο δυο μήνες για την ολοκλήρωσή τους, οι πιέσεις ασφυκτικές και βίαιες θα έρθουν και θα ασκούνται στην πλευρά της Ελλάδος για να κυρώσουμε στην Βουλή την συμφωνία των Πρεσπών. Τότε θα καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι έδεσε χειροπόδαρα την χώρα και έκαψε το χαρτί του veto για την είσοδο των Σκοπίων στο NATO και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μόνο χαρτί που είχε η Ελλάδα για να πιέσει τα Σκόπια να αλλάξουν όνομα και να σεβαστούν την Μακεδονία μας» σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

Οπως σημειώνει, «στην Ένωση Κεντρώων πιστεύουμε ότι τότε ακριβώς θα δειλιάσει ο κ. Τσίπρας να κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή και θα κάνει εκλογές προκειμένου να παγιδευτεί η ΝΔ και πιθανότατα να διαμελιστεί. Οι νεοδημοκράτες αγαπούν πάρα πολύ την εξουσία, αλλά και αυτή η κολοτούμπα, μέχρι τις εκλογές να λένε «Όχι» στην συμφωνία και από την επαύριο των εκλογών να τα γυρίσουν και να λένε «Ναι», θα έχει επίπτωση στην συνοχή της ΝΔ ,με επανάληψη του φαινομένου της αποχώρησης εθνικοφρόνων βουλευτών».

Τέλος, η Ένωση Κεντρώων δηλώνει ότι μετά τις εκλογές θα ζητήσει ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και παραπομπή στην δικαιοσύνη αυτών που έβαλαν την υπογραφή τους.