Ευρεία σύσκεψη για τη διαχείριση κρίσεων στο Κέντρο της Πυροσβεστικής -Παρουσία Γεροβασίλη

Ευρεία σύσκεψη για τη διαχείριση κρίσεων στο Κέντρο της Πυροσβεστικής -Παρουσία Γεροβασίλη

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρεία σύσκεψη του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με την παρουσία της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και την συμμετοχή των γενικών γραμματέων όλων των υπουργείων που εμπλέκονται στην διαχείριση κρίσεων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη, καθώς έχει σημάνει συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό εν όψει των έντονων καιρικών φαινομένων, που αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Την σύσκεψη συγκάλεσε ο κ Ταφύλλης, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι φορείς από την ΕΜΥ για το που θα χτυπήσει η κακοκαιρία, η οποία θα έχει πολύ έντονα χαρακτηριστικά, με ανέμους έως και 10 μποφόρ και ισχυρές βροχοπτώσεις και να δοθούν κατευθύνσεις για την λήψη των απαραίτητων μέτρων από όλες τις υπηρεσίες.

Στην σύσκεψη συμμετέχουν, οι γενικοί γραμματείς Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πουλάκης, Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, Υποδομών, Γιώργος Δέδες, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσης Τεμπονέρας, Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, Παιδείας Ηλίας Γεωργαντάς και από πλευράς Δημόσιας Υγείας ο υποδιοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, Ηλίας Πετρόπουλος, καθώς και η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιών Διαχείρισης Κρίσεων Φωτεινή Παντιώρα.

Από πλευράς των αρμοδίων υπηρεσιών συμμετέχουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστικού Σώματος και Λιμενικού, η Γενική Επιθεωρητής Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, καθώς και εκπρόσωποι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την ΕΥΔΑΠ, τον ΔΕΔΗΕ και ο διευθύνων σύμβουλος της superleague, λόγω των ποδοσφαιρικών αγώνων της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη σύσκεψη θα ανακοινωθούν τα μέτρα που έχουν σχεδιασθεί ενώ πιθανόν αύριο το πρωί ο γγ Πολιτικής Προστασίας κ. Ταφύλλης θα ενημερώσει αναλυτικά τους πολίτες για το τι πρέπει να προσέχουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή