Αυτοδιοίκηση, ευρωεκλογές στο Π.Σ. ΣΥΡΙΖΑ

Αυτοδιοίκηση, ευρωεκλογές στο Π.Σ. ΣΥΡΙΖΑ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνεδρίαση, που κράτησε περί τη μία ώρα, βασικό θέμα συζήτησης ήταν τόσο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία μετατίθεται τελικά για τις 13-14 Οκτωβρίου, όσο και οι επικείμενες αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε το συμβούλιο πάνω σε δύο άξονες. Αφενός για τις επαφές που είχε κατά την παρουσία του στις διαδικασίες του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) το περασμένο Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες, αφετέρου για τις αλλεπάλληλες συσκέψεις και επαφές ανά την Ελλάδα που είχε το προηγούμενο διάστημα ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός να ανακοινωθούν τουλάχιστον οι «βασικές υποψηφιότητες», καθώς ο κεντρικός στρατηγικός άξονας των ευρύτερων συμμαχιών, που μπορεί να προκύψουν «εν καιρώ», δεν αλλάζει. Την ίδια ώρα που πηγές του κόμματος σημειώναν πως ο κ. Σκουρλέτης θα επιδιώξει τη «μέγιστη δυνατή συναίνεση» για την εκλογή του νέου οργάνου, ο κ. Φίλης με συνέντευξή του στο Newspost συνέχισε τα εσωκομματικά πυρά. Συγκεκριμένα, ο τέως υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην ΕΡΤ και ασκώντας κριτική, με την ιδιότητα και του δημοσιογράφου, έκανε λόγο για ιδιοτελή συμφέροντα. Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάπτυξη «πελατειακών σχέσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή