ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλάζει σήμα από αύριο η Νέα Δημοκρατία

allazei-sima-apo-ayrio-i-nea-dimokratia-2276014

Για τούρτα δεν παίρνω και όρκο. Ομως πληροφορούμαι ότι οι προσκεκλημένοι στα αυριανά 44α γενέθλια της Ν.Δ. στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς θα απολαύσουν κάτι απείρως καλύτερο. Κάτι πιο ανθεκτικό στην αιωνιότητα, όπως φαντάζομαι ότι θα συμφωνήσουν και οι παλαιότεροι που θα δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση.

Κι αυτό δεν είναι άλλο από το νέο σήμα της Ν.Δ. που θα παρουσιαστεί μεγαλοπρεπώς και ίσως και με ανατρεπτικό τρόπο στην εκδήλωση από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θυμίζω, εξάλλου, ότι ο ίδιος έχει επανειλημμένα πει ότι τα κόμματα είναι ζωντανοί οργανισμοί και όχι απολιθώματα. Και ως ζωντανοί οργανισμοί αναπνέουν και αλλάζουν. Δεν χρειάζεται να θυμίσω τι συμβαίνει σε ό,τι ζωντανό δεν αναπνέει…

Συμβολισμός στα ανοίγματα

Το σήμα, λοιπόν, κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό από την Πειραιώς. Εμαθα, ωστόσο, ότι το σύγχρονο και πρωτότυπο στον σχεδιασμό νέο λογότυπο θα ορίζει μεν «με τρόπο δυναμικό», όπως το έθεσε πηγή μου, τον χώρο της Ν.Δ., όμως θα συμβολίζει ταυτόχρονα το άνοιγμα του κόμματος πέραν των «γαλάζιων» τειχών. Θα μπορεί μάλιστα να διαφοροποιείται ανάλογα με τη χρήση του, κάτι που φαντάζομαι ότι είναι εφικτό λόγω τεχνολογίας.

Για όσους αγωνιούν πάντως, τα κυρίαρχα χρώματα παραμένουν το μπλε και το άσπρο. Και, όχι, τα ανοίγματα δεν θα συμβολιστούν με κύκλους. Οσο για τον πυρσό, δεν είναι καθόλου σαφές αν θα μείνει στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

*Απόσπασμα από τη στήλη της Αριστοτελίας Πελώνη, «Το Κονκλάβιο»