Σύγκρουση για το τετ α τετ με Ζάεφ

Σύγκρουση για το τετ α τετ με Ζάεφ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε το δημοσίευμα της FAZ, σύμφωνα με το οποίο η Μαρία Σπυράκη συνάντησε ως απεσταλμένη του Κυρ. Μητσοτάκη τον Ζόραν Ζάεφ δύο φορές το 2017 και το 2018 και το οποίο η εκπρόσωπος της Ν.Δ. διέψευσε τονίζοντας ότι η συνάντηση (σ.σ. ήταν μία) ήταν δημόσια και όχι «μυστική», και ότι η ίδια ενημέρωσε τον κ. Ζάεφ ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει εναντίον της συμφωνίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη για τη στάση του στο Σκοπιανό, υποστηρίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «αναδεικνύουν σε όλο το μέγεθός τους την υποκρισία, τη δειλία και την εθνική ανευθυνότητα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. εξηγούσε στον κ. Ζάεφ, ότι η αντίθεση της Ν.Δ. στη συμφωνία ήταν προσχηματική». Απαντήσεις από τη Ν.Δ. αξίωσε και το ΚΙΝΑΛ, ζητώντας από την Πειραιώς να τοποθετηθεί για το αν ισχύει ότι η κ. Σπυράκη, όπως σημειώνεται, «ενημέρωσε τον κ. Ζάεφ ότι η Ν.Δ. είναι έτοιμη να υποστηρίξει μια λύση (για το Σκοπιανό), μόνο όμως αν συνταχθεί ο κ. Καμμένος με αυτήν».

Με μια σκληρή ανακοίνωση η Ν.Δ. απάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζοντας ότι λέει τα ίδια εντός και εκτός συνόρων για το Σκοπιανό, «σε αντίθεση με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο». «Απαντώντας στην αθλιότητα και τη δειλία του κ. Τσίπρα, η Νέα Δημοκρατία στέλνει στο Μαξίμου το βίντεο της ομιλίας της εκπροσώπου του κόμματος, ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη, από το βήμα της Βουλής των Σκοπίων, στο πλαίσιο της διακοινοβουλευτικής επιτροπής Ε.Ε. – ΠΓΔΜ», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ. «Δυστυχώς για το Μαξίμου, η Νέα Δημοκρατία λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα, με το ίδιο λεξιλόγιο, σε όλους τους συνομιλητές της στο εσωτερικό και το εξωτερικό, σε αντίθεση με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο που παριστάνουν στα λόγια ότι διαφωνούν, αλλά υπέγραψαν και υλοποιούν μαζί την εθνικά επιζήμια συμφωνία για την πατρίδα μας», καταλήγει η ανακοίνωση. Αναφερόμενη στη συνάντηση με τον κ. Ζάεφ, η κ. Σπυράκη τόνισε (ρ/σ ΣΚΑΪ) ότι ο κ. Ζάεφ βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και ότι η τοποθέτησή της ήταν ξεκάθαρη: «Με ρώτησε “τι θα κάνετε” και του είπα ότι θα ψηφίσουμε εναντίον του συμβιβασμού. Μέχρι εκείνη την περίοδο δεν είχαμε επίσημη ενημέρωση. Του εξήγησα ότι οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπάρχει μακεδονική εθνικότητα και συζήτηση για μακεδονική γλώσσα μας βρίσκουν απολύτως αντίθετους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή