N.Δ.: Με ευθύνη της κυβέρνησης εκτός αγορών

N.Δ.: Με ευθύνη της κυβέρνησης εκτός αγορών

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καμπανάκι κινδύνου για την ελληνική οικονομία χτυπά η Ν.Δ., λίγες ώρες μετά τη «βουτιά» του Χρηματιστηρίου Αθηνών λόγω της κατάρρευσης των τραπεζικών μετοχών, καθώς υπογραμμίζει ότι παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, τα μηνύματα που εκπέμπει η ελληνική οικονομία είναι πλέον «ανησυχητικά», ενώ τίποτα δεν δείχνει ότι η Ελλάδα θα αποκαταστήσει σύντομα την αξιοπιστία της προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές. Ταυτόχρονα διαμηνύει ότι οι θυσίες των Ελλήνων δεν πρέπει να πάνε χαμένες και επαναλαμβάνει ότι η αβεβαιότητα πρέπει να τερματιστεί με μια νέα κυβέρνηση.

Παρότι στην τοποθέτηση της Πειραιώς για τη συνολική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν υπάρχει αναφορά στη χθεσινή «βουτιά» στο Χρηματιστήριο, είναι σαφές, πίσω από τις γραμμές, ότι ήταν η χθεσινή εικόνα η αφορμή προκειμένου η Ν.Δ. να τοποθετηθεί συνολικά για την ελληνική οικονομία. Εξάλλου, σημειώνεται ότι κατόπιν εντολής του Κυρ. Μητσοτάκη, χθες το απόγευμα οι Κωστής Χατζηδάκης, Χρήστος Σταϊκούρας και Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκαν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να ενημερωθούν για τον χώρο ευθύνης της, για υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (όπως η ΔΕΗ και η υπόθεση της Folli Follie). Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση, η Ν.Δ. ψέγει την επιτροπή για «ανεπάρκεια».

«Η Ελλάδα σε αντίθεση με όλες τις χώρες που πέρασαν οικονομική κρίση είναι η μόνη που παραμένει εκτός αγορών. Τίποτα δεν προμηνύει ότι θα αποκαταστήσει σύντομα την αξιοπιστία της παρά τους πανηγυρισμούς του κ. Τσίπρα για τη δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια», σημειώνει η Ν.Δ., κάνοντας λόγο για εξέλιξη που οφείλεται «σε μια ανίκανη και τυχοδιωκτική κυβέρνηση, η οποία φτωχοποιεί καθημερινά τους πολίτες και κρατά καθηλωμένη την ελληνική οικονομία». Η Πειραιώς απαριθμεί την «ανικανότητα» της κυβέρνησης, θυμίζοντας ότι η ΔΕΗ αντιμετωπίζει κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης, το απαγορευτικό, όπως σημειώνει, κόστος δανεισμού, τις επενδύσεις που «διαρκώς υπονομεύονται» και το ιδιωτικό χρέος που διογκώνεται και «πνίγει», όπως αναφέρεται, τους Ελληνες. «Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη μια περίοδο πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας. Για να ξεφύγει από το σημερινό της τέλμα χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή με μια ισχυρή κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση που έρχεται σε συνέχεια των δημοσίων παρεμβάσεων του προέδρου της Ν.Δ., καθώς ο κ. Μητσοτάκης έχει επανειλημμένως εκφράσει την ανησυχία και τον προβληματισμό του για το ύψος των επιτοκίων, γεγονός που, όπως έχει πει, δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς.

Ολα τα βλέμματα στην Πειραιώς είναι στραμμένα στη σημερινή πανηγυρική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη για την 44η επέτειο από την ίδρυση της Ν.Δ., στην οποία έχουν προσκληθεί όλες οι γενιές της Ν.Δ., αλλά και νέα στελέχη από το μητρώο στελεχών. Στην εκδήλωση ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει το στίγμα του δικού του αφηγήματος, το οποίο περιλαμβάνει και νέα ανοίγματα πέραν των κομματικών τειχών. Αυτά θα συμβολίζει εξάλλου και το νέο σήμα της Ν.Δ. που, όπως κατ’ αποκλειστικότητα έγραψε χθες η «Κ», θα παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης στην αποψινή εκδήλωση. Το νέο λογότυπο θα ορίζει με «τρόπο δυναμικό» τον χώρο της Ν.Δ., αλλά ταυτόχρονα θα συμβολίζει το άνοιγμα του κόμματος πέραν των κομματικών πυλών. Η επιλογή τα νέα στελέχη που δεν προέρχονται από τη Ν.Δ. να συνυπάρξουν απόψε με ιστορικά στελέχη της Ν.Δ., πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους, πρώην και νυν βουλευτές, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, τους πρώην γραμματείς της Πολιτικής Επιτροπής (όπως οι Α. Λυκουρέντζος, Λ. Ζαγορίτης, Μ. Κεφαλογιάννης. Α.Παπαμιμίκος), μόνο τυχαία δεν είναι. Απευθύνει συμβολικά το μήνυμα ότι η Ν.Δ. σέβεται και τιμά την ιστορία της, αλλά διευρύνεται και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή