Νέα κόντρα Φίλη-Παππά: Οι εκατέρωθεν βολές και ο… στρουθοκαμηλισμός

Νέα κόντρα Φίλη-Παππά: Οι εκατέρωθεν βολές και ο… στρουθοκαμηλισμός

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καυστική απάντηση επεφύλασσε ο Νίκος Φίλης στον Νίκο Παππά, ο οποίος μόλις μια ημέρα πριν τον είχε ταυτίσει με την κριτική που εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ΕΡΤ, μετά τις δηλώσεις του για την Δημόσια Τηλεόραση.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωνε ότι οι απόψεις που εξέφρασε ο Νίκος Φίλης «είναι ταυτόσημες με εκείνες του αρχηγού της ΝΔ»,

«Ο στρουθοκαμηλισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος», απαντά με δήλωσή του ο Νίκος Φίλης.

«Πίστευα ότι η σύγχρονη Αριστερά θα είχε απαλλαγεί από τις ολέθριες αντιλήψεις του παρελθόντος και δεν θα εκλάμβανε την κριτική συντρόφων ως δήθεν προσχώρηση στις γραμμές του αντιπάλου. Κρίμα για τον Νίκο Παππά που επέτρεψε στον εαυτό του να υποπέσει σε ένα τέτοιο ολίσθημα», συνεχίζει στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός καταλήγοντας: Τα γεγονότα και τα προβλήματα στην ΕΡΤ είναι ξεροκέφαλα, ενώ ο αντίπαλος καραδοκεί για να ξαναρίξει ‘μαύρο’. Ο στρουθοκαμηλισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Χρειάζεται διάλογος και αποφάσεις για την υπεράσπιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Η δήλωση που… έβαλε φωτιά 

«Ορισμένες κυβερνητικές επιλογές, κατά τη γνώμη μου, δημιουργούν ζητήματα. Όταν ένας υπουργός λειτουργεί για χρόνια στον τομέα ευθύνης του, δημιουργώντας λανθασμένη εντύπωση για το τι είναι αριστερό και τι είναι δημοκρατικό, δεν είναι προσωπική επιλογή, είναι κυβερνητική επιλογή», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ο Νίκος Φίλης ο οποίος μάλιστα έσπευσε να διευκρινίσει τι εννοεί.

«Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Η εικόνα της ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το «μαύρο». Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση».

Ενώ συνεχίζοντας το σφυροκόπημα κατά της Δημόσιας Τηλεόρασης ο πρώην υπουργός τόνιζε πως «κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων» διαπιστώνοντας ότι «πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση».

Τέλος, άφηνε σαφείς αιχμές για τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, κάτι που μεταγενέστερα προκάλεσε την αντίδρασή του: «Το ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι χειρότερα κατά κανόνα, δεν δίνει άλλοθι στην ΕΡΤ για να τα συναγωνίζεται στην έλλειψη ποιότητας. Αναγνωρίζω ότι ήταν δύσκολο να αλλάξει το τοπίο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα, αλλά ήταν δύσκολο. Στον τομέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αποκλειστική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή