Αυτόνομη κάθοδο ζητούν από το Ποτάμι

Αυτόνομη κάθοδο ζητούν από το Ποτάμι

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι πιστεύει η εκλογική βάση του Ποταμιού για την πορεία του κόμματος μετά την αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ; Η έρευνα που «έτρεξε» το προηγούμενο διάστημα, για να διαπιστωθούν οι τάσεις μεταξύ των στελεχών και των φίλων του κόμματος, ήταν, σύμφωνα με πηγές της Σεβαστουπόλεως, «απαραίτητη» για την περαιτέρω πορεία του κόμματος και την αποκρυστάλλωση του «νέου» αφηγήματος ενόψει συνεδρίου. Ο κ. Θεοδωράκης άλλωστε έχει –πολλάκις– δηλώσει πως το κόμμα του δεν θέλει να λειτουργεί με αρχηγικό μοντέλο.

Τα ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν πως η βάση του κόμματος προσδιορίζει το Ποτάμι σε ποσοστό 29,36% ως κεντρώο κόμμα ενώ ένα 25,64% το θεωρεί φιλελεύθερο. Αντίθετα, μόλις το 12,02% το κατατάσσει στην Kεντροαριστερά, ενώ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, της τάξεως του 28,79%, απαντά τίποτα από τα παραπάνω, «καθώς αυτές οι ταμπέλες είναι ξεπερασμένες». Για την επόμενη μέρα, η πλειοψηφία (ποσοστό 87,96%) υποστηρίζει πως το Ποτάμι πρέπει να κατέβει αυτόνομα στις επόμενες εκλογές. Την ίδια ώρα, ένα επίσης πολύ μεγάλο ποσοστό (96,25%) επικροτεί την ήδη εκπεφρασμένη άποψη του κ. Θεοδωράκη πως το κόμμα πρέπει να είναι ανοικτό σε μετεκλογικές συνεργασίες. Ο κ. Θεοδωράκης άλλωστε επιδοκιμάζεται από το 77,28% για να παραμείνει στην ηγεσία του Ποταμιού.

Οσον αφορά ποιο πρέπει να είναι το κόμμα με το οποίο θα συνεργαστεί το Ποτάμι μετά τις εκλογές, η πλειοψηφία απαντά με αυτό που θα έρθει πρώτο, σε ποσοστό 45,88%. Ακολουθεί η απάντηση «με τη Ν.Δ.» σε ποσοστό 41,75%, ενώ η απάντηση «με τον ΣΥΡΙΖΑ» συγκεντρώνει μόλις 12,37%. Κατά τα λοιπά, οι συμμετέχοντες στην έρευνα επικροτούν και τη στάση του κόμματος στο μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων σε ποσοστό 73,61%. Ενδιαφέρουσες οι απαντήσεις και όσον αφορά τη συμμετοχή στο ΚΙΝΑΛ. Με ποσοστό 49,63% υπερτερεί η απάντηση πως η συμμετοχή του Ποταμιού στο εγχείρημα ήταν λάθος, ενώ το 42,81% θεωρεί πως η προσπάθεια σύμπραξης καλώς έγινε. Ενα 7,56% απαντά πως το Ποτάμι δεν θα έπρεπε να αποχωρήσει. Τέλος, όσον αφορά τις έτερες εκλογές, τις ευρωπαϊκές, η πλειοψηφία ζητεί σύμπλευση με το «ρεύμα Μακρόν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή