Ερώτηση της Μ. Σπυράκη στην Κομισιόν για την κατάληψη της Αριστοτέλους

Ερώτηση της Μ. Σπυράκη στην Κομισιόν για την κατάληψη της Αριστοτέλους

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατεπείγουσα ερώτηση κατέθεσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάληψη της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Η κ. Σπυράκη φέρνει ενώπιον της Επιτροπής τα επεισόδια και τους πυροβολισμούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Κυριακής 7 Οκτωβρίου όπου αστυνομικοί αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν στον αέρα όταν ομάδα παράτυπων μεταναστών με τους καθοδηγητές τους αρνήθηκαν να σταματήσουν για έλεγχο από τις αρχές.

Ολόκληρη η ερώτηση που κατέθεσε η Μαρία Σπυράκη έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα, έχουν αυξηθεί οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με αρκετούς να κατασκηνώνουν ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, το κέντρο της Θεσσαλονίκης αναστατώθηκε από την αστυνομική καταδίωξη ομάδας επτά παράτυπων μεταναστών οι οποίοι κινούνταν στην πόλη σε όχημα μαζί με τους διακινητές τους και αρνήθηκαν να σταματήσουν για έλεγχο. Καθώς το καταδιωκόμενο όχημα έθετε σε κίνδυνο εποχούμενους και πεζούς πολίτες, η αστυνομία αναγκάσθηκε σε κάποια στιγμή να πυροβολήσει στον αέρα.

Δεδομένης της προφανούς αδυναμίας της ελληνικής κυβέρνησης να διαχωρίσει πρόσφυγες από παράτυπους μετανάστες με συνέπεια να δημιουργούνται όλα τα παραπάνω προβλήματα, ερωτάται η Επιτροπή:

1. Έχει ενημερωθεί από την ελληνική κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο διαχωρίζονται πρόσφυγες από παράτυπους μετανάστες ;

2. Πόσοι παράτυποι μετανάστες και πόσοι πρόσφυγες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ; Πόσα άτομα περιμένουν το διαχωρισμό τους σε πρόσφυγες ή παράτυπους μετανάστες ; Πόσοι παράτυποι μετανάστες έχουν επαναπροωθηθεί στις χώρες προελεύσεώς τους από την έναρξη της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας ως σήμερα, και πόσοι εντός του 2018 ;

3. Με ποια μέσα έχει συνδράμει η Ε.Ε. την ελληνική κυβέρνηση για τον διαχωρισμό προσφύγων – παράτυπων μεταναστών, τη φιλοξενία και την επαναπροώθησή τους (οικονομικά, ανθρώπινο δυναμικό, κ.α.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή