Στα σκαριά επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

Στα σκαριά επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ύπαρξη επαφών ανάμεσα σε Αθήνα και Μόσχα για επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Ρωσία και συνάντηση με τον πρόεδρο Πούτιν επιβεβαίωσε χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο κ. Πεσκόβ απάντησε ότι γίνονται προετοιμασίες και «αναμένουμε να γίνει τέτοια επαφή μέσα στον χειμώνα». Οι δηλώσεις Πεσκόβ ήταν απάντηση σε σχετική ερώτηση για τις πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες εβδομάδες.

Το TASS παραπέμπει σε ελληνικές διπλωματικές πηγές σχετικά με επίσκεψη του κ. Τσίπρα τους επόμενους μήνες, ενώ, κατά ορισμένες άλλες πηγές, υπάρχει και συγκεκριμένη ημερομηνία, η 12η Δεκεμβρίου. Διπλωματικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες διεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση. Λίγες ημέρες νωρίτερα, είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η μεικτή διυπουργική Ελλάδας – Ρωσίας στη Μόσχα, με επικεφαλής, από την ελληνική πλευρά, τον αναπλληρωτή ΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλο.

Η συγκεκριμένη διυπουργική, όπως άλλωστε και η συνάντηση των κ. Τσίπρα και Πούτιν, είχε μπει για κάποιο χρονικό διάστημα στον «πάγο», μετά τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα με κατηγορίες για ανάμειξη στις εσωτερικές κρατικές υποθέσεις και τα αντίποινα που ακολούθησαν από τη Μόσχα τον προηγούμενο Αύγουστο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή