Σαμαράς: Δεν θα ξεπουλήσουν τη Μακεδονία

Σαμαράς: Δεν θα ξεπουλήσουν τη Μακεδονία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφ’ όλης της ύλης, με αιχμή του δόρατος τη συμφωνία των Πρεσπών, ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο Αντ. Σαμαράς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, την Κυριακή, στην Καβάλα. Ο πρώην πρωθυπουργός, αρχικά, αναφερόμενος σε ζητήματα οικονομίας, επιχείρησε να αποδομήσει το κυβερνητικό αφήγημα περί καθαρής εξόδου, λέγοντας πως παρά τα όσα ευαγγελίζεται το Μαξίμου «οι αγορές δεν μας δανείζουν, το χρηματιστήριο καταρρέει» και «τον προϋπολογισμό μας τον εγκρίνουν οι δανειστές».

Ο κ. Σαμαράς αμφισβήτησε και τα περί μείωσης της ανεργίας, λέγοντας πως ουσιαστικά ευημερούν οι αριθμοί καθώς φεύγουν «οι πλήρους απασχόλησης και προσλαμβάνονται περισσότεροι “μερικώς απασχολούμενοι”». Οσον αφορά το βασικό μέτωπο επίθεσης, που δεν είναι άλλο από τις Πρέσπες, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «δίνει στους Σκοπιανούς και το όνομα της Μακεδονίας και την αναγνώριση εθνότητας “Μακεδόνων” και την αναγνώριση “μακεδονικής γλώσσας”», προσθέτοντας πως «δεν θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία». Εξέφρασε δε, την άποψη πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ προέκυψε από την ψήφο «σύσσωμης της αλβανικής μειονότητας» γιατί «διευκολύνει τη “μεγάλη Αλβανία”». Οσον αφορά τη θέση της Ν.Δ. και του Κυρ. Μητσοτάκη, σημείωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία, «ούτε ως κυβέρνηση ούτε ως αντιπολίτευση».

Ο κ. Σαμαράς δε, έβαλε μέγιστο όριο στην εφαρμογή της, ακόμα, όπως είπε, και αν κυρωθεί, την ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά «μέχρις εκεί», βάζοντας φρένο στην ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος. Τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε δηκτικά ο κ. Τζανακόπουλος, λέγοντας πως «τέτοιου τύπου πολιτικές τοποθετήσεις αρμόζουν περισσότερο σε αρχηγό και λιγότερο σε έναν πρώην πρωθυπουργό», προσθέτοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται όμηρος του κ. Σαμαρά και της ομάδας του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή