Μητσοτάκης: Στήριξη σε νυν περιφερειάρχες

Μητσοτάκης: Στήριξη σε νυν περιφερειάρχες

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση για το «πολιτικό ρίσκο Τσίπρα – Καμμένου» που πληρώνει η χώρα άσκησε από την Αρτα και την Πρέβεζα ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας την ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για επάνοδο στην κανονικότητα και όσο δεν μπορεί να την πετύχει, τόσο θα πληρώνουμε «παράπλευρες απώλειες και στο κόστος δανεισμού της χώρας και στο χρηματιστήριο και στις τράπεζες». Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επί της ουσίας ανακοίνωσε τους μισούς περιφερειάρχες, καθώς δήλωσε ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει όλους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες που είχαν εκλεγεί με τη σημαία της Ν.Δ. στις προηγούμενες εκλογές, ενώ προανήγγειλε ότι το σύνολο των υποψηφιοτήτων θα ανακοινωθεί σε δέκα ημέρες.

Εκφράζοντας τη στήριξή του στον νυν περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και σε όσους έχουν εκλεγεί με τη σημαία της Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης στην πραγματικότητα προανήγγειλε ακόμη τις υποψηφιότητες των Απόστολου Τζιτζικώστα (Κεντρική Μακεδονία), Κώστα Αγοραστού (Θεσσαλία), Χρήστου Μέτιου (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Χριστιάνας Καλογήρου (Βορείου Αιγαίου), Γιώργου Χατζημάρκου (Νοτίου Αιγαίου). «Κλειδωμένες», είναι, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι υποψηφιότητες του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα (Πελοπόννησος) και της Ρόδης Κράτσα (Ιόνιο), ενώ κοντά στο να «κλειδώσει» είναι και ο Φάνης Σπανός (Στερεά Ελλάδα), νυν αντιπεριφερειάρχης.

Ανησυχία

Επανερχόμενος στην ανησυχία για την κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η χώρα ολοκλήρωσε το τρίτο πρόγραμμα χωρίς να έχει πρόσβαση στις αγορές –κανόνας που ισχύει και για τις τράπεζες–, ενώ άφησε αιχμές όχι μόνο εναντίον του Αλ. Τσίπρα, αλλά και εναντίον των Eυρωπαίων εταίρων που, όπως είπε, «έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο». «Οι τράπεζες έχουν απολέσει το 96% της αξίας της ανακεφαλαιοποίησης, αποτέλεσμα τραγικών χειρισμών α΄ εξαμήνου 2015 και μετά την τρίτη αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση δυστυχώς. Από τότε η πορεία τους δεν ήταν αναμενόμενη. Πληρώνουμε ένα πολύ ακριβό τίμημα για την παραμονή των κ. Τσίπρα – Καμμένου στην εξουσία. Η χώρα έχει πολιτικό ρίσκο Τσίπρα – Καμμένου, κανείς δεν πιστεύει ότι με αυτούς μπορεί να γυρίσει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο», επισήμανε, επαναλαμβάνοντας ότι η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία προκειμένου η χώρα να κάνει επανεκκίνηση.

Αρνητικός εμφανίστηκε ο κ. Μητσοτάκης και αναφορικά με την προοπτική να μετάσχει στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, καθώς, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ την «εργαλειοποιεί λίγους μήνες πριν από τις εκλογές», ενώ έκανε λόγο για συζήτηση που δεν θα έχει «τα εχέγγυα της αντικειμενικότητας». Θύμισε την πρότασή του προς τον κ. Τσίπρα να συμφωνηθούν από κοινού τα αναθεωρητέα άρθρα. Οπως σημείωσε, «το άρθρο 3 δε θα πρέπει να αλλάξει, γιατί το πρόβλημα των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας δεν είναι θέμα που τίθεται εντός του συνταγματικού πλαισίου. Πρέπει στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης να περιληφθεί και το άρθρο 16, περί ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στα προφανή, όλη αυτή η διαδικασία που δρομολογεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικασμένη να αποτύχει». Πάντως, δεν είναι ακόμα σαφές αν η Ν.Δ. θα τορπιλίσει την όλη συζήτηση εξαρχής ή θα εισέλθει στη συζήτηση για κάποια άρθρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή