Συλλυπητήρια της πολιτικής ηγεσίας για το θάνατο του «προστάτη των προσφύγων», Κυριάκου Παπαδόπουλου

Συλλυπητήρια της πολιτικής ηγεσίας για το θάνατο του «προστάτη των προσφύγων», Κυριάκου Παπαδόπουλου

3' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα συλλυπητήριά της για τον ξαφνικό θάνατο του Κυριάκου Παπαδόπουλου, εκφράζει η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Ο 44χρονος υποπλοίαρχος, σαν κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους ΠΛΣ 602 σκάφους στη Μυτιλήνη, σηματοδότησε τους αγώνες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος να σώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που περνούσαν στα ελληνικά νησιά την περίοδο 2015 – 2016.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έγινε γνωστός στη διάρκεια της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης, σαν το πρόσωπο μιας Ελλάδας που επιμένει στην αξία της ανθρώπινης ζωής, σώζοντας περισσότερους από πέντε χιλιάδες ανθρώπους.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής

«Μεγάλη θλίψη προκαλεί σε όλους μας η ξαφνική απώλεια του υποπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκου Παπαδόπουλου, ενός εκ των πρωταγωνιστών στη διάρκεια της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης, που σαν κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους ΠΛΣ 602 στη Μυτιλήνη, έδωσε ηρωικό αγώνα σώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που περνούσαν στα ελληνικά νησιά την περίοδο 2015-2016» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Αφοσιωμένος σε όλη του τη ζωή στο καθήκον να υπηρετεί ακούραστα στα σύνορα, αγνός ανθρωπιστής, με αδιαμφισβήτητο σεβασμό στην αξία της ανθρώπινης ζωής χωρίς διακρίσεις, βρισκόταν εδώ και χρόνια πίσω από κάθε Δελτίο Τύπου για τις εκατοντάδες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.

Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήριά στην οικογένεια και στους οικείους του» πρόσθεσε.

Κουβέλης: Το Λιμενικό Σώμα είναι υπερήφανο για το άξιο στέλεχός του

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης τόνισε:

«Ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών Υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, με περισσότερες από 5000 διασώσεις ανθρώπων από τη θάλασσα, είναι από εκείνα τα στελέχη της Ελληνικής Ακτοφυλακής που έδειξαν στην Ευρώπη πώς εννοεί η Ελλάδα τις αξίες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της ισοτιμίας και της ειρήνης. Το Λιμενικό Σώμα είναι υπερήφανο για το άξιο στέλεχός του».

«Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι από τα στελέχη που έδειξαν και ανέδειξαν την αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και την εικόνα της Ελλάδας που μέσα από την οικονομική και κοινωνική κρίση, έμεινε πιστή στις ανθρωπιστικές αξίες του πολιτισμού της οι οποίες πρέπει να είναι και αξίες της Ευρώπης. Στην οικογένεια του εμβληματικού για το Αιγαίο υποπλοίαρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια» πρόσθεσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος θα μείνει στην ιστορία ως ο «ήρωας του Αιγαίου».

«Ο αιφνίδιος θάνατος του υποπλοίαρχου του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκου Παπαδόπουλου, μας γεμίζει με θλίψη» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος θα μείνει στην ιστορία ως ο “ήρωας του Αιγαίου”. Ήταν ο άνθρωπος που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη της διάσωσης χιλιάδων προσφύγων, ως κυβερνήτης σκάφους του Λιμενικού Σώματος, κατά την περίοδο από το 2015 ως το 2016. Πιστός στις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, ο αξιωματικός του Λιμενικού υπηρέτησε το καθήκον του στις θάλασσες της χώρας με αφοσίωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Δήμαρχος Λέσβου: Φτωχότερη από σήμερα η Λέσβος

Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, εκφράζει τη λύπη του για τον θάνατο του υποπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκου Παπαδόπουλου. Σε δήλωσή του, ο κ. Γαληνός αναφέρει: «Η Λέσβος από σήμερα είναι φτωχότερη. Ο υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, ένας άνθρωπος που έσωσε χιλιάδες ζωές, μας άφησε ξαφνικά για το τελευταίο του ταξίδι. Οι πανανθρώπινες αξίες, με τις οποίες πορεύτηκε, η δύναμη ψυχής και το παράδειγμά του που συγκλόνισε και ενέπνευσε την παγκόσμια κοινότητα, θα είναι η παντοτινή κληρονομιά του. Στην οικογένεια και τους οικείους τού Κυριάκου Παπαδόπουλου εκφράζω τα πιο ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήριά μου».

Μουζάλας: Aληθινός ήρωας, πραγματικός νησιώτης και καπετάνιος του Αιγαίου

Τα συλλυπητήρια του εκφράζει και ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε αντίστοιχη δήλωση: «Γνώρισα τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στη διάρκεια της θητείας μου ως ανυποχώρητο αγωνιστή για τη σωτηρία των ζωών χιλιάδων ανθρώπων που κινδύνευαν. Συντετριμμένος, σαν να έφταιγε αυτός όταν βρισκόταν σε ναυάγια με νεκρούς, χαρούμενος σαν μωρό παιδί όταν τα κατάφερνε. Ο Κυριάκος ήταν ένας αληθινός ήρωας, πραγματικός νησιώτης και καπετάνιος του Αιγαίου. Υπόδειγμα στελέχους του Λιμενικού Σώματος. Θα τον θυμάμαι πάντα. Τα συλλυπητήριά μου στις κόρες του και στη γυναίκα του».

Καμμένος: Κράτησες στα χέρια σου την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού

«Θερμά συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του άριστου αξιωματικού, ανθρώπου και πατέρα. Κυριάκο κράτησες στα χέρια σου την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού είμαι συγκλονισμένος αλλά είναι τιμή που σε γνώρισα και συνεργαστήκαμε. ΑΘΑΝΑΤΟΣ».

Αυτό έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο του 44χρονου υποπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή