Πυρά κατά Καμμένου από τον συμπολιτευόμενο Τύπο

Πυρά κατά Καμμένου από τον συμπολιτευόμενο Τύπο

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σφοδρά πυρά του συμπολιτευόμενου Τύπου δέχεται σήμερα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ύστερα από το λεγόμενο «plan b» που πρότεινε για τη συμφωνία Ελλάδος – FYROM στις ΗΠΑ και τις προτάσεις του για δημιουργία νέων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Ο Πάνος Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα» με τον υπότιτλο «η αμερικανική κυβέρνηση αγνοεί τις προτάσεις του».

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται επί λέξει ότι «ξεπέρασε κάθε όριο ο Πάνος Καμμένος με όσα είπε στις ΗΠΑ», ενώ συσχετίζει τη στάση του με τη δημοσκοπική κατάρρευση των ΑΝΕΛ.

Πυρά κατά Καμμένου από τον συμπολιτευόμενο Τύπο-1

Οξύτατο είναι και το κύριο άρθρο της εφημερίδας, το οποίο οποίο καταλήγει λέγοντας ότι «το μόνο plan b που υφίσταται είναι να απαλλαγεί η κυβέρνηση πρώτα – πρώτα από τον υπουργό που τορπιλίζει τόσο χοντροκομμένα τη συνοχή της».

Στο άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών σημειώνεται:

«Δεν είναι πρώτη φορά που κάποιος υπουργός βγαίνει δημόσια εκτός επίσημης κυβερνητικής γραμμής. Όμως αυτό που διέπραξε χθες ο υπουργός Άμυνας, κατά την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, δεν έχει προηγούμενο.

(…) Θα ήταν κάποιος αφελής αν πίστευε ότι όλες αυτές οι προτάσεις του Π. Καμμένου οφείλονται μόνο στην απελπισμένη προσπάθειά του να αποτρέψει την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι γνωστό ότι ο ίδιος υπήρξε υφυπουργός στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, χωρίς ποτέ να διαμαρτυρηθεί για την εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας για την ΠΓΔΜ. Πιθανότερο είναι να ψάχνει υποστηρικτές εκτός Ελλάδας, τώρα που το εγχώριο ακροατήριό του έχει συρρικνωθεί απελπιστικά.

Ό,τι κι αν έχει πάντως στο μυαλό του ο κ. Καμμένος, γεγονός είναι ότι με τη στάση του βλάπτει τη χώρα και εκθέτει την κυβέρνηση καθιστώντας την ευάλωτη σε κάθε είδους επιθέσεις από την αντιπολίτευση, που δικαίως εντοπίζει την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.

Χωρίς κανένα δισταγμό, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. στέλνει το μήνυμα και προς την ΠΓΔΜ ότι δεν είναι ανάγκη να ψηφιστεί η συμφωνία, εφόσον ο δρόμος προς την Ατλαντική Συμμαχία είναι ανοιχτός, έστω και με παράκαμψη.

Αλλά το χειρότερο είναι ότι εμφανίζεται να προσφέρει στις ΗΠΑ βάσεις και να αποδέχεται στρατηγικές συμφωνίες που ανατρέπουν τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εξωτερικών. Πρόκειται για ανοιχτή υπονόμευση της κυβερνητικής πολιτικής  (…)

Υπάρχει «Σχέδιο B» για την κυβέρνηση; Φυσικά υπάρχει. Να απαλλαγεί πρώτα πρώτα από τον υπουργό που τορπιλίζει τόσο χοντροκομμένα τη συνοχή της. Και αν ο ίδιος δεν έχει την ευθύτητα να παραιτηθεί, ας φροντίσει ο πρωθυπουργός να του υπενθυμίσει ποιος καθορίζει την κεντρική πολιτική γραμμή της χώρας.

Η «Αυγή», στο πρωτοσέλιδό της προβάλλει το χθεσινό σχόλιο του προέδρου της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο «η κυβερνητική πολιτική στα Βαλκάνια επιδιώκει ανοιχτή συνεργασία και όχι άξονες».

Πυρά κατά Καμμένου από τον συμπολιτευόμενο Τύπο-2

Αλλά και το «Εθνος» στο πρωτοσέλιδό του αναφέρει: «Βγάζει καπνούς ο Τσίπρας με τον Καμμένο» και κάνει λόγο για «αιφνιδιασμό της κυβέρνησης».

Πυρά κατά Καμμένου από τον συμπολιτευόμενο Τύπο-3

«Το Μαξίμου γειώνει τα σχέδια του κυβερνητικού εταίρου για το Σκοπιανό και τη σύμπραξη με την ΠΓΔΜ σε αμυντικό τόξο χωρίς αλλαγή ονομασίας. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρότεινε στην Ουάσιγκτον και τη δημιουργία νέων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Στην κυβέρνηση υπήρξε αιφνιδιασμός. Οι κινήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ επί της ουσίας αμφισβητούν την ακολουθούμενη πολιτική» τονίζεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή