Την αξιοπιστία προτάσσει ο Μητσοτάκης

Την αξιοπιστία προτάσσει ο Μητσοτάκης

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, μέσω ενός εμπροσθοβαρούς προγράμματος μεταρρυθμίσεων που θα πείσει εταίρους και αγορές ότι η επόμενη κυβέρνηση εννοεί αυτά που λέει και θα τα κάνει πράξη, έθεσε ως κορυφαία προτεραιότητά του ο Κυρ. Μητσοτάκης στο χθεσινό «ευρωπαϊκό πρωινό» με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην Αθήνα, το οποίο οργάνωσε η πρέσβης της Αυστρίας Aντρεα Iκιτς Μπεμ. Για τον πρόεδρο της Ν.Δ., ήταν, εξάλλου, ακόμη μία ευκαιρία να αναλύσει πτυχές του προγράμματός του και να τοποθετηθεί σε ζητήματα που δεν είναι μόνο ελληνικά, αλλά και ευρωπαϊκά. Τυχαία δεν ήταν ούτε η επιλογή του να κάνει ελάχιστες αναφορές στην κυβέρνηση.

Επιμένοντας στις δικές του προτάσεις και στο θετικό αφήγημα, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η επιχείρηση «αξιοπιστία» και η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης με προμετωπίδα τη μείωση της φορολογίας αποτελούν την άμεση προτεραιότητά του. «Βασικός στόχος για την οικονομική ανάταξη της Ελλάδας είναι η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και αυτό θα γίνει άμεσα με την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και το ξεμπλοκάρισμα πρότζεκτ», όπως το Ελληνικό, είπε. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι, παρά την τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος, η χώρα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί την «αδιάψευστη απόδειξη» της αποτυχίας «του μνημονίου που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας». Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, επέμεινε στους τρόπους με τους οποίους θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας, χωρίς αναφορές στην κυβέρνηση. Υπογράμμισε, επιπλέον, ότι την επόμενη μέρα απαιτείται ισχυρή κυβέρνηση στην Ελλάδα και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θετικό κλίμα που εισπράττει από τις περιοδείες του.

Ερωτήσεις δέχθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και για το κλίμα οξύτητας που επικρατεί ενόψει εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε την ευθύνη για τον «διχαστικό λόγο» αποκλειστικά στην κυβέρνηση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το αργότερο τον Μάιο, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος θα επιμείνει να μιλάει για το μέλλον. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε μάλιστα και στη θέση της Ν.Δ. στην ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, σημειώνοντας ότι η Ν.Δ. είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες και πιο ενωμένες παρατάξεις εντός του ΕΛΚ, σε μια εποχή που η Ευρώπη δοκιμάζεται από την Ακροδεξιά και τον λαϊκισμό. Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν από τους πρώτους που τοποθετήθηκαν δημοσίως εναντίον του Βίκτορ Oρμπαν. Εκτενείς αναφορές έκανε ακόμη στο προσφυγικό, αλλά και στις εικόνες «ντροπής» στη Μόρια, ενώ επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Ν.Δ. για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η ΕΡΤ

Επιμένει η Ν.Δ. στο θέμα της ΕΡΤ, φέρνοντας το θέμα με αίτημά της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς οι βουλευτές της Ν.Δ. που είναι μέλη της επιτροπής ζητούν να κληθούν άμεσα ενώπιόν της ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς, ο υφυπουργός του Λ. Κρέτσος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Β. Κωστόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΣΡ Αθ. Κουτρουμάνος, προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις και να ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύουν να προβούν προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης του κύρους της ΕΡΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή