Μητσοτάκης: Παρακμιακός θίασος

Μητσοτάκης: Παρακμιακός θίασος

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ιδιαίτερα σκληρή έκφραση «παρακμιακός θίασος» σχολίασε η Πειραιώς την «εναλλακτική πρόταση» του Πάνου Καμμένου από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε και η οποία πυροδότησε σφοδρή αντιπαράθεση με το Μαξίμου, σημειώνει πως «το μόνο που επιβεβαιώνεται ότι απασχολεί τους κ. Τσίπρα και Καμμένο είναι πώς θα παραμείνουν για λίγο ακόμα στις καρέκλες τους. Για αυτό και ανέχεται ο ένας τους εκβιασμούς του άλλου». Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία «η πατρίδα μας χάνει δύναμη, σοβαρότητα και αξιοπιστία». Καταλήγοντας η Πειραιώς υπογραμμίζει πως «η χώρα πρέπει να απαλλαγεί το συντομότερο από αυτό το συνονθύλευμα του κυνισμού και της ανικανότητας που παριστάνει την κυβέρνηση» και «οι Ελληνες θέλουν και μπορούν να ξαναβρούν, επιτέλους, τον δρόμο του αληθινού πατριωτισμού, της αξιοπιστίας, της σοβαρότητας και της προόδου».

Η ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση του Μαξίμου που κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως δεν πολιτεύεται «με γνώμονα το εθνικό συμφέρον», κάνοντας λόγο για μια συμφωνία που ενισχύει τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας στην περιοχή. «Το αν ενισχύεται ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας με τη εθνική ντροπή της Μόριας, την εξωτερική πολιτική του κ. Καμμένου και την εξαγορά της ανύπαρκτης εταιρείας του φίλου του κ. Ζάεφ από τη ΔΕΗ, το γνωρίζουν ήδη οι πολίτες», απάντησε σε ακόμα πιο υψηλούς τόνους η Ν.Δ. Από τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα μπορούσε να λείπει η διάσταση των ΑΝΕΛ. «Κατά τα λοιπά, στις κατάπτυστες ανακοινώσεις που εκδίδει το Μέγαρο Μαξίμου, καλό θα ήταν να διευκρινίζεται στο εξής αν εκπροσωπούνται και οι ΑΝΕΛ», προσθέτει η Ν.Δ.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε και το ΚΙΝΑΛ, μέσω του εκπροσώπου του Παύλου Χρηστίδη. «Η χώρα δεν αξίζει να έχει μια κυβέρνηση η οποία προσβάλλεται στο εξωτερικό, είναι αναξιοπρεπής η εικόνα της για τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα και θα λέγαμε ότι είναι για γέλια. Αλλά, δυστυχώς, η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό είναι για κλάματα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για μια «γελοία πρόταση» αναφερόμενος στο λεγόμενο Plan B. «Γελοιότητες που προστίθενται σε πάμπολλες προγενέστερες. Ψεκασμένες προτάσεις που εκθέτουν τη χώρα, καθότι ο κ. Καμμένος δεν είναι απλώς αρχηγός ενός μικρού ακροδεξιού κόμματος. Είναι υπουργός Αμύνης και έχει θεσμικό λόγο στη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής», σημείωσε ο πρόεδρος του Ποταμιού. Η Ενωση Κεντρώων με ανακοίνωση σημειώνει πως «η κυβέρνηση είναι πια διασπασμένη και δεν υπάρχει συνοχή στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του, δεν μπορεί άλλο πλέον να βαδίσει με εσωτερική αντιπολίτευση στον χώρο των υπουργών του. Η εξωτερική πολιτική δεν σηκώνει πειράματα». Τέλος, το ΚΚΕ επιτέθηκε με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Καμμένος για τις επιπλέον βάσεις των ΗΠΑ στην ενδοχώρα. «Οταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δημοσίως, διά στόματος Καμμένου, προσφέρει τη μισή Ελλάδα για να μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, ο λαός μπορεί να φανταστεί τι άλλο είναι πιθανό να έχει συμφωνηθεί στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους Αμερικανούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή