Π. Καμμένος: Ο Αλ. Τσίπρας ήξερε το plan B

Π. Καμμένος: Ο Αλ. Τσίπρας ήξερε το plan B

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με το Μαξίμου επιχείρησε ο ίδιος ο υπουργός Εθν. Αμυνας μιλώντας χθες στη δημόσια τηλεόραση, στην πρώτη συνέντευξή του μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ. Ο κ. Καμμένος σχολιάζοντας το plan B για το Σκοπιανό αποκάλυψε πως ήταν εις γνώσιν του πρωθυπουργού, ο οποίος ωστόσο «δεν το είχε εγκρίνει ως κυβερνητική πολιτική». Κατά την πάγια τακτική του, επανέλαβε πως η σχέση του με τον πρωθυπουργό είναι σε «πλήρη αρμονία», χαρακτηρίζοντάς την «έντιμη» και στην οποία ποτέ «δεν μπήκε άλλος παρονομαστής παρά μόνο η καλή βούληση και η πολιτική θέληση». Επί της ουσίας, όσον αφορά την πρόταση που προκάλεσε τη «θύελλα».

Ο κ. Καμμένος υπεραμύνθηκε των όσων είπε στον υφ. Εξωτερικών Γ. Μίτσελ, λέγοντας πως «έχω υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσω ότι η συμφωνία των Πρεσπών εμάς, ως κυβερνητικό εταίρο, δεν μας βρίσκει σύμφωνους». Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε πως δεν πρόκειται να την ψηφίσει.

Οσον αφορά την κριτική που του ασκήθηκε, ακόμα και εσωκομματικά, πως δεν ήταν ο κατάλληλος τόπος και χρόνος να εκφράσει την άποψή του, ο κ. Καμμένος είχε διαφορετική γνώμη. «Στην πολιτική δεν μπορείς να είσαι μια άρνηση. Οταν είσαι ενώπιον του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, έχεις την υποχρέωση στη δική σου άρνηση να βγάλεις και μια εναλλακτική πρόταση». Απάντησε ρητώς και για το τι θα πράξει αν η συμφωνία φθάσει στην ελληνική Βουλή. Αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως έχει σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορέσει η γειτονική χώρα να ολοκληρώσει τις διαδικασίες –«εάν έρθουν τα πάνω κάτω και βρεθούν 11 αποστάτες που θα ψηφίσουν στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων», ήταν η αποστροφή του–, συνέχισε χαρακτηρίζοντας «αντισυνταγματική» τη συμφωνία. Αν παρά τα δεδομένα που έθεσε, τα Σκόπια περάσουν επιτυχώς τη διαδικασία και η συμφωνία έρθει στην ελληνική πλευρά, τότε ξεκαθάρισε πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Περνώντας στο εσωτερικό πεδίο και τα πυρά που δέχθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κ.Ε., ο κ. Καμμένος επέλεξε και πάλι χαμηλούς τόνους. Απαντώντας στον κ. Φίλη που τον παραλλήλισε με τον Σαλβίνι, είπε πως «αποδέχομαι τις ιδελογικές διαφορές με τον κ. Φίλη, αλλά οι ΑΝΕΛ δεν είναι Σαλβίνι». Οσον αφορά τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σ. Παπαδόπουλο, που τον κατηγόρησε από το βήμα της Κ.Ε. για «εθνολαϊκισμό», ο κ. Καμμένος επεφύλαξε σκληρή στάση, χαρακτηρίζοντάς τον «φουκαρά» που του είχε ζητήσει ρουσφέτια. Ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε πως τα «ρουσφέτια» ήταν η μετατροπή ενός στρατοπέδου στα Τρίκαλα σε «ιστορικό μουσείο». Τέλος, ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στις βάσεις, για τις οποίες επίσης κατακρίθηκε σφόδρα, σημείωσε πως δεν πρόκειται για βάσεις που θα «υποκαταστήσουν την εθνική κυριαρχία της χώρας» αλλά «θα διευκολύνουν τους συμμάχους». Για τη δε Κάρπαθο, υποστήριξε πως «είναι το εναλλακτικό αεροδρόμιο του Κανάβεραλ της ΝΑΣΑ» και τα πάντα γίνονται σε συνεννόηση με τις Εν. Δυνάμεις και παρουσιάζονται στο ΚΥΣΕΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή