Μπακογιάννη: Θέατρο του παραλόγου η κυβέρνηση – Το πουλόβερ αρχίζει να ξηλώνεται

Μπακογιάννη: Θέατρο του παραλόγου η κυβέρνηση – Το πουλόβερ αρχίζει να ξηλώνεται

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «θέατρο του παραλόγου» και αποκορύφωμα της σουρεάλ κατάστασης που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

«Από τη μία είχαμε έναν πρωθυπουργό που παρακαλούσε τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν από την άλλη έναν πρωθυπουργό που δήλωνε ότι η εθνική γραμμή θα ακολουθηθεί και αυτός ο πρωθυπουργός έδιωξε τον άνθρωπο που ακολουθούσε την εθνική γραμμή και κράτησε αυτόν που δεν θέλει να την υποστηρίξει, αν αυτό δεν είναι θέατρο του παραλόγου δεν ξέρω πλέον τι είναι το θέατρο του παραλόγου», είπε η κ. Μπακογιάννη.

Σημείωσε παράλληλα ότι από αυτά που ακούει «οι διπλωμάτες του υπουργείου Εξωτερικών πανηγυρίζουν γιατί γλίτωσαν από μια τρομοκρατία που ασκείτο. Τρομοκρατία ασκείτο στο υπουργείο Εξωτερικών από τον κ. Κοτζιά αλλά αυτό είναι δευτερεύον μπροστά στην ουσία».

Κληθείσα να σχολιάσει το ζήτημα της διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων που ήταν ουσιαστικά και το θέμα που πυροδότησε την κόντρα μεταξύ Καμμένου-Κοτζιά στο υπουργικό ανέφερε ότι «Το διαδίκτυο είναι γεμάτο αλληλοκατηγορίες μεταξύ Καμμένου Κοτζιά για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων.

Ο νόμος του κ. Κοτζιά για έλεγχο των κονδυλίων που δεν εφαρμόστηκε ποτέ, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι ο νόμος να εφαρμοστεί και για τα κονδύλια του υπουργείου Εθνικής Αμύνης γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο δυσφημιστικό για έναν υπουργό που διαχειρίζεται χρήματα του ελληνικού λαού να ακούμε και να διαβάζουμε αυτές τις κατηγορίες του ενός για τον άλλο».

Εξάλλου η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την άποψη ότι «Ο πρωθυπουργός είναι εκβιαζόμενος, το πουλόβερ αρχίζει να ξηλώνεται, οποιοσδήποτε δεσμός συναισθηματικής φύσης έχει σπάσει και έχει μείνει μόνο ο εκβιασμός».

Σε ερώτηση για το τι αναμένεται να συμβεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «παραμένει μέχρι την Παρασκευή που θα γίνει η ψηφοφορία στα Σκόπια».

Πρόσθεσε δε πως η Συμφωνία είναι στον αέρα αν γίνουν πρόωρες εκλογές στα Σκόπια.

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι στον αέρα η μόνη ελπίδα είναι να περάσει από τη Βουλή των Σκοπίων. Αν πέρασει, υπάρχει ορατό χρονοδιάγραμμα αλλιώς είναι στον αέρα και θα πρέπει να την ξεχάσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή