ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Αν χρειαστεί, θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο

Ερντογάν: Αν χρειαστεί, θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο

«Θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα αν χρειαστεί» στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επιστροφή του από το ταξίδι που πραγαμτοποίησε στην Μολδαβία. 

Ερωτηθείς από Τούρκους δημοσιογράφους να σχολιάσει την υποτιθέμενη παρενόχληση Μπαρμπαρός από ελληνική φρεγάτα, δήλωσε ότι ο ίδιος έλαβε γνώση για το περιστατικό από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλούσι Ακάρ όταν βρισκόταν στο αεροσκάφος.

«Ολα τα προβλήματα ξεκινούν από εδώ. Ότι οι Ελληνες οριοθετούν μόνοι τους δικές τους υποθετικές γραμμές και ενεργούν με βάση τις γραμμές που οριοθετούν η κάθε τους κίνηση είναι παραβίαση. Κατ’ εμάς οι γραμμές που έχουν οριοθετήσει δεν είναι κατάλληλες. Άλλωστε αυτός ήταν ο πραγματικός σκοπός μας, να δείξουμε ότι δεν αποδεχόμαστε αυτή την υφαλοκρηπίδα και για αυτό πήγε στην περιοχή και το πλοίο μας, το "Μπαρμπαρός"», δήλωσε ο κ. Ακάρ, συμπληρώνοντας ότι η Τουρκία έχει δεσμεύσει μια περιοχή δυτικά της Κερύνειας μέχρι τη Μόρφου. 

«Στις 05.00 το πρωί (της 18ης Οκτωβρίου) ξεκίνησε ένα ελληνικό πλοίο που βρίσκονταν στα ύδατα του Λιβάνου και με διαταγή που έλαβε περνώντας από εδώ επενέβη. Αλλά εμείς από την αρχή είχαμε στείλει μία φρεγάτα να βρίσκεται δίπλα στο "Μπαρμπαρός". Κι έτσι με την επέμβασή της, οι ενέργειες του ελληνικού πλοίου έπεσαν όλες στο κενό. Εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά τις δραστηριότητές μας εκεί», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας.