Στο στόχαστρο Ν.Δ. ο Καμμένος

Στο στόχαστρο Ν.Δ. ο Καμμένος

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προ των ευθυνών του θέτει ακόμη μία φορά τον Π. Καμμένο η Ν.Δ., θυμίζοντας ότι η πρόσφατη ψηφοφορία στη σκοπιανή Βουλή που ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση των συνταγματικών αλλαγών στη γειτονική χώρα δημιουργεί επιπλέον τετελεσμένα, τα οποία μπορεί να τερματίσει αν αποσύρει τη στήριξή του προς την κυβέρνηση. Επιδιώκοντας ακόμη μία φορά να καταδείξει την υποκρισία του κυβερνητικού εταίρου που παραμένει στην κυβέρνηση παρά τη δεδηλωμένη διαφωνία του στη συμφωνία των Πρεσπών και να του αυξήσει την πίεση, η Πειραιώς διαμηνύει ότι «όσοι επιτρέπουν άπραγοι» να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια, θα φέρουν και «τεράστια ευθύνη» απέναντι στην Ιστορία, με πρώτο τον κ. Καμμένο.

«Πέντε μέρες τώρα ο κ. Τσίπρας αποφεύγει να εξηγήσει γιατί απέπεμψε τον κ. Κοτζιά, που στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών. Και όχι τον κ. Καμμένο, που υποτίθεται ότι την πολεμά. Αλλά επιτρέπει στα Σκόπια να δημιουργούν τετελεσμένα, που είναι όλο και πιο δύσκολο να ανατραπούν. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος κοροϊδεύουν από κοινού τους πολίτες για να μείνουν λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία», υπογράμμισε η Μαρία Σπυράκη, κάνοντας λόγο για «προφανές ρεσιτάλ υποκρισίας και ψέματος που δεν θα πάει πολύ μακριά» (ρ/σ ΣΚΑΪ). Η Ν.Δ. επαναλαμβάνει, εμμέσως πλην σαφώς, το αίτημα να γίνουν εκλογές πριν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει προς επικύρωση στην Ελλάδα, και, πάντως, εφόσον η κυβέρνηση δεν έχει τη δεδηλωμένη. Πολλώ δε μάλλον, θύμιζαν από την Πειραιώς, προκειμένου να αναδείξουν την υποκρισία του κυβερνητικού εταίρου, εφόσον υποτίθεται ότι το επιχείρημά του για να μην ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής της Ν.Δ. τον περασμένο Ιούνιο ήταν ότι η ΠΓΔΜ δεν θα προχωρούσε στις απαραίτητες ενέργειες κι ότι ο Ζόραν Ζάεφ δεν θα έβρισκε ποτέ τις απαιτούμενες πλειοψηφίες. «Προκαλούμε τον κ. Καμμένο, ο οποίος τελευταία έχει ντυθεί μακεδονομάχος, να μας πει γιατί παραμένει και αφήνει να εξελίσσονται οι ψηφοφορίες στη γειτονική χώρα, περιμένοντας να έρθει στη δική μας Βουλή το θέμα», σημείωσε η κ. Σπυράκη.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Δημ. Τζανακόπουλου ότι η κυβέρνηση διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ, πηγές της Πειραιώς αναρωτιούνταν ποια είναι αυτή η πλειοψηφία και καλούσαν την κυβέρνηση να κατονονομάσει ποια πρόσωπα εννοεί και αν έχει προεξοφλήσει την «αποστασία» βουλευτών άλλων κομμάτων. Η Ν.Δ. θεωρεί «αυτονόητο» ότι αν ο κ. Καμμένος δεν αποτολμήσει να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση πριν από την ολοκλήρωση των διαδικασιών στα Σκόπια, τότε, εφόσον η συμφωνία έρθει στην ελληνική Βουλή, «η κυβέρνηση θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι έχει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή». Θύμιζαν, δε, ότι ο κ. Τσίπρας έχει τη δεδηλωμένη για την παρούσα συγκυβέρνηση και όχι για άλλη πλειοψηφία και επί της ουσίας θέτουν και τον πρωθυπουργό προ των ευθυνών του, στρώνοντας το χαλί και για νέα πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης μετά την παρέλευση του εξαμήνου από την τελευταία (εκπνέει μετά τις 17 Δεκεμβρίου). Η πρόταση μομφής δημιουργεί πολιτικό γεγονός και αναδεικνύει το ουσιαστικό ζήτημα.

«Ως κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορεί να σταθεί πολιτικά η κυβέρνηση Τσίπρα», σημείωσε (ρ/σ 247) ο Νικ. Κακλαμάνης, προσθέτοντας ότι όσοι ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών «δεν έχουν καμία θέση στη Ν.Δ.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή