ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν συμμετέχει σε σενάρια στήριξης της κυβέρνησης

Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν συμμετέχει σε σενάρια στήριξης της κυβέρνησης

«Στην πολιτική, όπως και στην υπόλοιπη ζωή, οι λύσεις δεν είναι μόνο καλές ή κακές. Άσχημες ή όμορφες. Αναγκαζόμαστε πολλές φορές να κάνουμε και δυσάρεστες επιλογές. Είναι μία συμφωνία που έχει αρκετά σημεία τα οποία θα έπρεπε να ήταν διαφορετικά» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας, υπογράμμισε ότι ύστερα από 25 χρόνια επιβάλλεται να κάνουμε επιλογές καθώς «η χώρα μας έχει ηττηθεί» από τη στιγμή που ολόκληρος ο κόσμος αναγνωρίζει την πΓΔΜ ως «Μακεδονία».

«Εμείς λέμε ότι αυτό που επιλέγουμε σήμερα δεν έχει να κάνει με την ιδεατή επιθυμία μας.  Έχει να κάνει με το τι μπορεί να κάνει η χώρα. Εμείς λοιπόν λέμε ότι η χώρα πρέπει να απελευθερωθεί από το πρόβλημα στα βόρεια σύνορά της και να δώσει την πρέπουσα σημασία στα προβλήματα στα ανατολικά σύνορα» σημείωσε.

Υπογράμμισε επίσης ότι στηρίζοντας τη Συμφωνία δε σημαίνει ότι «το Ποτάμι στηρίζει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Στηρίζει την πατρίδα».

«Δεν συμμετέχουμε σε σενάρια στήριξης της κυβέρνησης, είτε αυτό αφορά ψήφο εμπιστοσύνης, είτε οτιδήποτε. Αυτό για εμάς δεν υπάρχει. Υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων ότι δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν στηρίζουμε δηλαδή από τη θέση της συμπολίτευσης. Το αν θα συμφωνήσουμε για ένα νομοσχέδιο που αφορά τα κοινωνικά δικαιώματα ή που αφορά ένα θέμα της περιφέρειας ή ένα εθνικό θέμα, αυτό είναι κάτι διαφορετικό και είναι κάτι που πρέπει να συνηθίζουμε στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας να το κάνουμε» τόνισε.

Αναφερόμενος στον κ. Καμμένο, είπε πως «το κεφάλαιο Καμμένος είναι μια ξεχωριστή υπόθεση». Και ξεκαθάρισε τη στάση του Ποταμιού για άλλη μια φορά τονίζοντας ότι « εάν δεν υπάρχει πλειοψηφία με τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι δεν πρόκειται να καλύψει κανένα κενό. Το Ποτάμι δεν δίνει δυνάμεις στην κυβέρνηση να συνεχίσει, δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης» είπε συγκεκριμένα.

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της προηγούμενης, γιατί δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, λόγω της ρευστής οικονομικής κατάστασης «από τη στιγμή που ολοκληρώσαμε συμφωνίες που μας επέτρεπαν να παίρνουμε δανεικά». «Από τις 21 Αυγούστου τελείωσαν τα δανεικά. Από εδώ και πέρα πρέπει να προχωρήσουμε μόνοι μας. Μπορούμε να προχωρήσουμε μόνοι μας; Δεν είμαι σίγουρος ότι αλλάξαμε νοοτροπία. Δεν  θα ξαναγυρίσουμε στα μνημόνια. Θα ξαναγυρίσουμε στη χρεοκοπία» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε πως είναι απαραίτητο «να απαλλάξουμε τη χώρα από μία περιττή γραφειοκρατία, γραφειοκρατία της αρχαιολογίας, της πολεοδομίας, του δασαρχείου, της ΔΕΗ, της εφορίας, των ασφαλιστικών εισφορών για να μπορέσουν να έρθουν κάποιοι εδώ να επενδύσουν γρήγορα».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ