Μήνυμα Κοτζιά: Ούτε εκβιάζω, ούτε εκβιάζομαι

Μήνυμα Κοτζιά: Ούτε εκβιάζω, ούτε εκβιάζομαι

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συνεχή επανάληψη της φράσης «χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα» ο κ. Κοτζιάς, από την Κρήτη όπου μίλησε στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, εξαπέλυσε τα πυρά του εναντίον του Πάνου Καμμένου, φωτογραφίζοντας μαζί και τους λόγους της παραίτησής του από το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εξωτερικών. Ο τέως υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος εμμέσως –αλλά σαφώς– στον υπουργό Αμυνας, σημείωσε πως «ούτε εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι από τις ατζέντες που χτυπούν την εξωτερική πολιτική και τη δημοκρατία», υπερασπιζόμενος την επιλογή του να παραιτηθεί, που ήταν επιλογή «αξιοπρέπειας της χώρας και της κυβέρνησης, αλλά και του εαυτού μου».

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε και στις κατηγορίες πως ουσιαστικά με την απόφασή του έβαλε το «εγώ» πάνω από το «εμείς». «Δεν ήξερα ότι το εμείς στην Αριστερά είναι ο Καμμένος», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «το εμείς είναι η πολιτική μας και όχι τα πρόσωπα». Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε, δε, δημοσίως την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναζητήσει άλλες συμμαχίες πλέον, καθώς «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν κυβέρνηση σωτηρίας» η οποία ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Ο τέως ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τα μυστικά κονδύλια, χαρακτηρίζοντάς την «καραγκιοζιλίκια», που πλήττει τη χώρα.

«Το “Πράττω”», συνέχισε, «θα απαιτήσει, όπως υπάρχει, μια υπηρεσιακή επιτροπή για το ΥΠΕΞ για τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων, από την ίδια επιτροπή να περνάνε και τα άλλα υπουργεία», ενώ υπενθύμισε πως ο ίδιος ως υπουργός Εξωτερικών έχει στείλει 93 υποθέσεις στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς επιβεβαίωσε τον διακριτό ρόλο που θέλει να έχει από εδώ και στο εξής, μέσω της κίνησης «Πράττω» στην οποία προεδρεύει. Ο τέως υπουργός σημείωσε πως στόχος του είναι να συνδράμει στην «ανασύσταση της Δημοκρατικής Παράταξης» με επίκεντρο την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία χαρακτήρισε πυρήνα της Δημοκρατίας. Τέλος, διαφοροποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο ζήτημα της ενίσχυσης του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζοντας πως θα οδηγήσει ουσιαστικά στην αλλαγή του χαρακτήρα του πολιτεύματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή