Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δεν θα ανεχθούμε μονομερείς ενέργειες στο Αιγαίο

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δεν θα ανεχθούμε μονομερείς ενέργειες στο Αιγαίο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είναι δυνατόν ανεχθούμε ενέργειες στο Αιγαίο για τις οποίες δεν υπάρχει διμερής συμφωνία» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι οι προειδοποιήσεις που έχει απευθύνει η Τουρκία από το 1995 επί του θέματος εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ.

Η ανακοίνωση αφού σημειώνει εισαγωγικά ότι η τουρκική πλευρά παρακολουθεί τις δηλώσεις του πρώην ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά και του Έλληνα πρωθυπουργού για τα σχέδια σταδιακής επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων, και προσθέτει:

«Δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε ενέργειες για τις οποίες δεν υπάρχει διμερής συμφωνίας στο Αιγαίο, στο οποίο έχουμε κοινές ακτές».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι η Εθνοσυνέλευση της 8ης Ιουνίου 1995 έχει εκδώσεις τις απαραίτητες προειδοποιήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, οι οποίες «βρίσκονται ακόμη σε ισχύ».

«Οι απόψεις μας και οι προειδοποιήσεις μας επί του θέματος μεταφέρθηκαν επίσης στον Έλληνα πρέσβη στην Αγκυρα», καταλήγει η γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή