Hurriyet: Ο Τσίπρας έκανε πίσω στο θέμα των δώδεκα μιλίων

Hurriyet: Ο Τσίπρας έκανε πίσω στο θέμα των δώδεκα μιλίων

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για αλλαγή της στάσης της Αθήνας στο θέμα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, με αφορμή την παραπομπή του θέματος της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στη Βουλή.

Η τουρκική εφημερίδα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, κάνει επίσης αναφορά στις δηλώσεις Κοτζιά για τα τρία Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν στην επέκταση των χωρικών υδάτων, τονίζοντας ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ουσιαστικά προχώρησε σε διακοπή αυτής της διαδικασίας παραπέμποντας στη Βουλή.

Η εφημερίδα συνδέει την κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα με το θέμα του Αιγαίου και των απειλών της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργείο Εξωτερικών σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή η διαδικασία να μην προχωρήσει με Προεδρικό Διάταγμα, αλλά με την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Όπως έγινε ακόμα γνωστό, ο πρωθυπουργός αποφάσισε τη σύγκληση του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να συζητηθούν οι πτυχές του θέματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή