Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ με Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ για Παπαντωνίου

Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ με Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ για Παπαντωνίου

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτηριστικά «σύρραξης» μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου, Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ πήρε η προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου, με την αντιπαράθεση να φθάνει στο κόκκινο και να μεταφέρεται στο πολιτικό πεδίο. Η διαρροή κομματικών πηγών της Πειραιώς που έλεγαν πως «οι λογαριασμοί του Γιάννου Παπαντωνίου ανοίχτηκαν το 2012» με την επισήμανση πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αμφισβητεί την απόφαση της Δικαιοσύνης, η «οποία προφανώς στηρίζεται σε στοιχεία», έφερε την αντίδραση του Μαξίμου. Η Ηρώδου Αττικού, κατηγορώντας τη Ν.Δ. «για αμηχανία», σημείωνε λίγη ώρα αργότερα πως «πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε tweet στα αγγλικά, για να καταγγείλει ότι η κυβέρνηση δήθεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, με αφορμή τοποθέτηση στελέχους της που αφορούσε στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών της».

Το Μαξίμου έφερε την τοποθέτηση αυτή σε αντιδιαστολή με τη διαρροή περί μη αμφισβήτησης της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως ξεχνά ότι η υπόθεση Παπαντωνίου δρομολογήθηκε «μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, που οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έκρυβαν στα συρτάρια τους». Η «γαλάζια» αντίδραση δεν άργησε να έρθει, αυτή τη φορά με επίσημη ανακοίνωση, στην οποία επαναλάμβανε πως «ο δικαστικός έλεγχος του κ. Γ. Παπαντωνίου που ξεκίνησε το 2012 πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η δυσώδης υπόθεση των εξοπλιστικών». Ακολούθησε μπαράζ ανακοινώσεων με το Μαξίμου να δείχνει σαφή πρόθεση ταύτισης Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ. Είχε προηγηθεί άτυπη ανακοίνωση της Χαρ. Τρικούπη με την οποία υπενθύμιζε πως ο κ. Παπαντωνίου βρίσκεται ήδη από το 2007 εκτός παράταξης και η Δικαιοσύνη πρέπει «να κάνει ανεπηρέαστη τη δουλειά της για όλους και για όλα και οι ευθύνες να αποδοθούν».

Από το Μαξίμου βάζοντας σε κοινή ανακοίνωση Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ επανήλθαν υπογραμμίζοντας πως «αντί η Ν.Δ. και το Κίνημα Αλλαγής να ψάχνουν σωσίβιο σε θεωρίες συνωμοσίας, προκειμένου να αποφύγουν να πάρουν θέση για την προφυλάκιση Παπαντωνίου, ας ζητήσουν επιτέλους τουλάχιστον μία συγγνώμη για τον τρόπο που κυβέρνησαν και για το εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς που δημιούργησαν». «Από τον κ. Τσίπρα που με την πολιτική του ζημίωσε την Ελλάδα με 200 δισ. ευρώ, που με την πολιτική του έγινε ο καλύτερος χορηγός της δεξιάς και του κ. Μητσοτάκη, μαθήματα δεν δεχόμαστε», απάντησε το ΚΙΝΑΛ. Η Πειραιώς δε, κάνοντας λόγο για «πλήρη σύγχυση του κ. Τσίπρα», υπενθύμισε πως «ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος της Ν.Δ.». Καυστική ήταν νωρίτερα και η ανακοίνωση του Ποταμιού που έκανε λόγο για το μήνυμα που μπορεί να εκπεμφθεί πως «όσοι κυβέρνησαν και όσοι κυβερνούν δεν είναι υπεράνω των νόμων». Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ενωση Κεντρώων στηλιτεύοντας τις πρόσφατες δηλώσεις Πολάκη, λέγοντας πως «οι ατυχείς δηλώσεις επιτρέπουν να βγαίνουν συμπεράσματα για επιλεκτικές διώξεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή