Στη Δικαιοσύνη από τη Ν.Δ. το βίντεο Κοτζιά

Στη Δικαιοσύνη από τη Ν.Δ. το βίντεο Κοτζιά

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνει την πίεση προς την κυβέρνηση και προσωπικά προς τον Αλέξη Τσίπρα η Ν.Δ., μιλώντας για «κυβερνητική ομερτά» γύρω από τις αλληλοκαταγγελίες Νίκου Κοτζιά – Πάνου Καμμένου. Και επιμένει στα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν από την παραίτηση Κοτζιά και τις καταγγελίες που φέρεται να έχει κάνει στην επιστολή παραίτησής του και αγγίζουν τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και τον ΥΠΕΘΑ. Μάλιστα, απέστειλε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά μέσω του αρμόδιου τομεάρχη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ζητώντας να διερευνηθούν οι καταγγελίες, με αιχμή τις αναφορές σε τοποθέτηση του Π. Καμμένου περί χρηματισμού της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος.

Καταθέτοντας το βίντεο της προχθεσινής συνέντευξης Κοτζιά στην κ. Δημητρίου διά του Κώστα Καραγκούνη και υπογραμμίζοντας ότι έπραξε το «αυτονόητο», η Ν.Δ. επί της ουσίας διαμηνύει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που έχει στη διάθεσή της, συμπεριλαμβανομένης της Δικαιοσύνης. Δεν ήταν τυχαία η αναφορά της στους κ. Μιχάλη Καλογήρου και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, οι οποίοι, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Πειραιώς, «αν και ήταν παρόντες στο υπουργικό συμβούλιο στο οποίο ακούστηκαν οι καταγγελίες Καμμένου, αντί να κινήσουν τη διαδικασία διερεύνησής τους, παριστάνουν τους Ποντίους Πιλάτους μετέχοντας σε μια πρωτοφανή κυβερνητική ομερτά». Η Ν.Δ., μάλιστα, θέτει τη Δικαιοσύνη προ των ευθυνών της, υπογραμμίζοντας ότι θεωρεί «αυτονόητο» από πλευράς της να ζητήσει την προσκόμιση της επιστολής παραίτησης Κοτζιά.

Αναφέρεται δε στις σχετικές αποκαλύψεις των ΜΜΕ και στις διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες η επιστολή αποκαλύπτει στοιχεία για «σωρεία σκοτεινών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα και χρήζουν άμεσης δικαστικής διερεύνησης». Εντέλει, έλεγαν από την Πειραιώς, θυμίζοντας το δημοσίευμα της «Αυγής» περί «ψεκασμένων θεωριών συνωμοσίας», «γιατί ο κ. Τσίπρας απέπεμψε τον κ. Κοτζιά και επέλεξε να συγκυβερνά με έναν “ψεκασμένο συνωμοσιολόγο”;».

Η Πειραιώς μάλιστα, στην οποία έχουν περιέλθει πληροφορίες για το περιεχόμενο, οι οποίες αφορούν σκοτεινές υποθέσεις –όπως ο χειρισμός των κονδυλίων για το προσφυγικό από το ΥΠΕΘΑ, οι λόγοι απομάκρυνσης του Γιάννη Μουζάλα, αλλά και υπόθεση που αφορά ταξίδι στη Λιβύη του Γιώργου Τσίπρα συνοδεία επιχειρηματιών, η οποία φαίνεται να προκάλεσε και τη ρήξη του με τον κ. Κοτζιά και τη μετακίνησή του στο Μαξίμου–, θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα: «Εμπλέκεται και ο ξάδερφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας στις ύποπτες υποθέσεις της κυβέρνησης που καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς; Υπάρχουν στην επιστολή του αναφορές στο σκάνδαλο Καμμένου με την υπόθεση πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία; Καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς τον αδιαφανή τρόπο που ο κ. Καμμένος φέρεται να διαχειρίστηκε τα κοινοτικά κονδύλια των ΜΚΟ για τους πρόσφυγες;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται, μαζί με την προτροπή προς τον πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει την επιστολή Κοτζιά.

«Να δώσει ο Τσίπρας στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Κοτζιά. Αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο ζήτημα από την υπόθεση Παπαντωνίου. Δεν γίνεται να συζητάμε τι έγινε το 2003 και να μη συζητάμε για το 2018 και τις κατηγορίες Καμμένου ότι η κυβέρνηση “τα παίρνει” απ’ τον Σόρος», σημείωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης (ρ/σ 247).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή