Θετικό σήμα Στόλτενμπεργκ για ΠΓΔΜ

Θετικό σήμα Στόλτενμπεργκ για ΠΓΔΜ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι κοντά», ανέφερε χθες ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ για τις διαδικασίες διαπραγματεύσεων που ήδη έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στη Συμμαχία και την ΠΓΔΜ. Ο κ. Στόλτενμπεργκ μίλησε χθες τηλεφωνικώς με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, για την επιτυχή κατάληξη των πρώτων επίσημων συνομιλιών ένταξης που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε αρμόδιους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ και την υπουργό Αμυνας Ραντμίλα Σεκέρινσκα. «Είναι σημαντικό να εφαρμόσετε τη συμφωνία για το ονοματολογικό, ώστε το ΝΑΤΟ να καλωσορίσει την ΠΓΔΜ ως το 30ό μέλος μας», αναφέρει, επιπλέον, ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Χθες, η Μόσχα επανήλθε στην τακτική των επικρίσεων κατά των ΗΠΑ για την ψηφοφορία της περασμένης Παρασκευής στη Βουλή της ΠΓΔΜ.

«Οι ΗΠΑ ήταν εκείνες, κι όχι η Ρωσία, που πρόσφατα, στις 19 Οκτωβρίου, χρησιμοποίησαν αδίστακτες μεθόδους ώστε να ωθήσουν στην απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας τροποποίησης του μακεδονικού συντάγματος, στο πνεύμα της συμφωνίας των Πρεσπών, στο Κοινοβούλιο αυτής της χώρας», είπε, χαρακτηριστικά, η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα. «Ταυτόχρονα, οι εταίροι μας, κι όχι η Ρωσία, παραμένουν σιωπηλοί για το γεγονός ότι η πλειοψηφία του λαού της Μακεδονίας αντιτίθεται στη συμφωνία των Πρεσπών, το οποίο φάνηκε ξεκάθαρα στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου», πρόσθεσε επί τούτου η κ. Ζαχάροβα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή