ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ξαφνικά ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε την συνταγματική αναθεώρηση

nd-xafnika-o-k-tsipras-thymithike-tin-syntagmatiki-anatheorisi-2280728

Απάντηση στην επιστολή που απηύθυνε ο πρωθυπουργός προς τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συνταγματική αναθεώρηση, δίνει η Νέα Δημοκρατία, που εγκαλεί τον κ. Τσίπρα ότι ξαφνικά ζητεί την συναίνεση της αντιπολίτευσης την ώρα που καθημερινά την υβρίζει.

Στην ανακοίνωση της Πειραιώς αναφέρεται:

«Την ώρα που ο κυνικός συνεταιρισμός των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραπαίει και ο κ. Τσίπρας αναζητεί εναγωνίως ευκαιριακές πλειοψηφίες επιβίωσης για λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία, θυμήθηκε ξαφνικά την -ξεχασμένη και από τον ίδιο- Συνταγματική Αναθεώρηση. Ζητεί μάλιστα τη συναίνεση της αντιπολίτευσης την ώρα που καθημερινά την υβρίζει, τη συκοφαντεί και την απειλεί ακόμη και με διώξεις.

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν και παραμένει ξεκάθαρη: Η χώρα χρειάζεται μια ευρεία και τολμηρή αλλαγή του καταστατικού της χάρτη. Γι’ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να καταστούν αναθεωρητέα όλα τα άρθρα που εισηγούνται κυβέρνηση και αντιπολίτευση και να επιλέξουν οι πολίτες την κατεύθυνση των αλλαγών, με την ψήφο τους στις επικείμενες εκλογές.

Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει από καιρό για μια γενναία Συνταγματική αλλαγή. Μακάρι να αποδειχθεί, έστω για μια φορά, πολιτικά ώριμος και ο κ. Τσίπρας».