Κατρούγκαλος για την υπόθεση Κατσίφα: Προτεραιότητα για εμάς η διαλεύκανση των συνθηκών

Κατρούγκαλος για την υπόθεση Κατσίφα: Προτεραιότητα για εμάς η διαλεύκανση των συνθηκών

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το υπουργείο Εξωτερικών από την πρώτη στιγμή προχώρησε σε ανακοίνωση που έθεσε το θέμα στην πραγματική του διάσταση. Για εμάς προτεραιότητα έχει η διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έγινε το τραγικό αυτό γεγονός», σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος για τον θάνατο του ομογενή στην Αλβανία.

Παράλληλα, προσθέτει πως προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει «η προστασία των δικαιωμάτων της ομογένειας στη γειτονική χώρα και το να μην επιδεινωθούν οι σχέσεις των δύο χωρών -το τελευταίο, όμως, όχι σε βλάβη των δύο προηγουμένων, απλώς με αποφυγή ρητορικών εξάρσεων, που μπορεί να επιδεινώσουν τις σχέσεις αυτές και βέβαια πάντα με τον όρο της αβεβαιότητας».

«Αυτό», διευκρίνισε, «ισχύει προφανώς και για τις δύο χώρες, για τους αξιωματούχους και των δύο χωρών» και «θα πρέπει να αποφεύγονται γενικά οι πρόωρες δηλώσεις, γιατί δεν μπορούμε να ζητάμε διαλεύκανση των γεγονότων και από την άλλη πλευρά να σπεύδουμε να καταλήγουμε σε συμπεράσματα».

«Υπάρχει κινητοποίηση από όλες τις πλευρές, έχει ζητηθεί δικαστική συνδρομή, οι αρχηγοί της αστυνομίας και από τις δύο πλευρές επικοινωνούν, γίνεται κάθε τι που είναι ανθρωπίνως δυνατό, για να μπορέσουμε να διαλευκάνουμε το τι έγινε», διαβεβαίωσε.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή